У Франківську на містобудівній раді дискутували чи варто забудовувати парковку "Бастіону"


Будівництво дитячого розважального центру на вулиці Новгородській перед входом у фортечну галерею "Бастіон" викликало жваве обговорення на містобудівній раді.

За словами головного архітектора міста Володимира Гайдара, замовником центру виступає ТЗОВ "Вікторія-Гал", - повідомляє кореспондент Бліц-Інфо.

Представив проект забудови архітектор Олександр Микуляк. Він зауважив, що проектувався центр ще під час відновлення "Бастіону". За його словами, висота будівлі становить 19 метрів та має три з половиною поверхи, не враховуючи відкритого паркінгу замість першого поверху, де будуть збережені всі 18 паркувальних місць. А підняли центр для того, щоб було видно мури фортечного "Бастіону". Хоча відомий австрійський архітектор Міхаель Шишковіц, який розробляв план забудови пропонував облаштування підземного паркінгу.

Як зазначив представник власника земельної ділянки, на даний час не йдеться про остаточний та затверджений проект забудови паркувального майданчика.

Варто зауважити, запропонована споруда повністю закриє фортечні мури.

Натомість голова спілки архітекторів міста Микола Капак вважає, що в першу чергу слід зробити історико-архітектурне обґрунтування будівництва, далі провести конкурс проектів забудови, а вже потім розглядати це питання.

Підтримав таку пропозицію і директор Департаменту містобудування та архітектури Володимир Гайдар. На його думку, питання потребує фахового обговорення, адже мова йде про те, що будівництво планують вести у історичній частині міста.

"Ми маємо зберегти простір та створити культурне середовище", - вважає Володимир Гайдар.

За його словами, абсолютно неправильно є влаштовувати там паркінг. Адже пріоритетом у центрі міста має бути пішохід. 

Насамкінець Гайдар зауважив, що основним рішенням ради повинне бути комплексний історико-будівний аналіз, на висновку якого потрібно провести конкурс проектів.

До теми: У Франківську представили проект забудови парковки перед Бастіоном

«Бастіон» збирається забудувати його власник – Олег Заріцький

Керівництво "Бастіону" наголошує, що проект забудови з боку Новгородської не остаточний варіант