У Калуші депутати виділили 2 мільйони на зарплату працівникам очисних споруд


У пʼятницю, 2 серпня відбулося позачергове пленарне засідання Калуської міської ради, у ході якого депутати ухвалили рішення про спрямування 2 млн грн на КП «КЕК» для виплати заборгованості ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» за очистку побутових стоків.

Як повідомив міський голова Калуша Андрій Найда, у середу, 31 липня, він спілкувався з працівниками, щоб знайти шляхи вирішення цієї задавненої проблеми.

"Сьогодні ми ухвалили рішення про спрямування 2 млн грн на КП «КЕК» для виплати заборгованості ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» за очистку побутових стоків. І ми наполегливо просимо керівництво підприємства спрямувати ці кошти власне на зарплату працівникам очисних споруд. Попередньо до нас надійшов лист від першого заступника генерального директора, головного інженера Василя Оленюка про те, що станом на 29.07. 2024 із 38 фактичної кількості працівників очисних споруд заяви на звільнення написали 26. Власне цією фактичною кількістю працівників очисних споруд ми керувалися, коли розраховували суму коштів, які спрямовуємо – 2 млн грн. Ми сподіваємося, що ці кошти потраплять саме тим людям, які працюють на очисних. Таким чином вони зможуть отримати як мінімум по 30 тис. грн заробітної плати. Залишиться ще орієнтовно 500 тис. грн, які керівництво зможе спрямувати на зарплати інших працівників",- каже мер.

Варто нагадати, що нещодавно міська рада вже спрямувала 500 тис. грн. на зарплати працівникам очисних споруд.

"Знаємо, що є й інші працівники на підприємстві. Але ми не можемо забезпечувати фінансово всіх – це першочергове завдання керівників приватного підприємства! Ми ж зараз мусимо врятувати громаду від ймовірного колапсу. Тож наші дії такі. Чекаємо наступних дій від співвласників ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ»",- підсумував мер.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!