У Калуші оголосили конкурс на кращий проєкт меморіалу «Борцям за волю України»


Калуська міська рада оголосила відкритий архітектурний конкурс на кращий проект меморіального комплексу «Борцям за волю України» та прилеглої території.

Для відзначення кращого проєкту встановлюється премія у розмірі 20 тис. гривень. Заохочувальні премії: за ІІ –ге місце становить 7 тис. грн та  за ІІІ –тє місце 3 тис. грн . Переможець конкурсу отримає право на подальше проєктування пам'ятника та його виконання в матеріалі. Проєкти, яким присуджена основна та заохочувальні премії, переходять у власність Калуської міської територіальної громади. Про це йдеться на сайті міськради, пише Бліц-Інфо. 

Конкурс є відкритим і до участі в ньому запрошуються фахівці або авторські колективи фахівців – дипломованих професійних архітекторів та скульпторів, а також студенти архітектурних і художніх навчальних закладів. Кількість конкурсних проєктів від одного автора (авторського колективу) не обмежується. Попередня реєстрація бажаючих взяти участь не проводиться. Конкурсні проекти подаються в управління архітектури та містобудування  міської ради до 28 січня 2022 року.

Вимоги до Конкурсних матеріалів

Для участі в Конкурсі проектні пропозиції щодо місця розташування пам'ятника та його концепції необхідно подавати в такому обсязі:

ситуаційний план (М 1 : 1000);

генеральний план (у межах прилеглої території) – М 1: 500;

макет (візуалізацію) у межах прилеглої території - М 1 : 500 або 1 : 200;

модель пам’ятника: масштаб довільний, висота моделі – до 1 м;

інші ілюстративні матеріали (розгортки, перспективи тощо), необхідні для розкриття ідеї проекту.

 Графічні матеріали подаються на планшетах формату А1. Обсяг пояснювальної записки не більше двох сторінок друкованого тексту (формат А4) з визначенням орієнтовної вартості меморіального комплексу.

 Для спорудження пам'ятника оргкомітетом Калуської міської ради погоджено місце на бульварі Незалежності в м.Калуш (позаду «Каменя Незалежності»).

 Учасникам Конкурсу необхідно врахувати співмасштабність пам'ятника з існуючою забудовою, благоустроєм прилеглих територій.

 Конкурсні пропозиції мають передбачати заходи щодо візуального сприйняття меморіального комплексу та його огляд з проїжджої частини дороги по бульварі Незалежності .

З питань проведення конкурсу звертатися в управління архітектури та містобудування Калуської міської ради.

Адреса: майдан А.Шептицького, 2, (2-ий поверх) м. Калуш, Івано-Франківська область.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!