Росіяни атакувала три теплоелектростанції ДТЕК - серйозно пошкоджено обладнання


У ніч на 8 травня росіяни завдали комбінованого удару по об'єктам енергетики. Зокрема, атаковані три теплоелектростанції ДТЕК.

Про це повідомили у компанії.

"Ще одна надзвичайно важка ніч для української енергетики. Ворог обстріляв три наші ТЕС. Серйозно пошкоджено обладнання. Енергетики в ці хвилини працюють над ліквідацією наслідків атаки. Це вже пʼятий масований обстріл енергетичних обʼєктів компанії за останні півтора місяці. Востаннє ворог атакував теплоелектростанції ДТЕК під час масованих атак 22 та 29 березня, 11 та 27 квітня", - йдеться у повідомленні.

 

Як повідомили і Міненерго, вночі атаковані об’єкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях.

Наразі відомо, що у Львівській області ворог вдарив в обʼєкт генерації енергії у Червоноградському районі. Є два осередки загоряння. На місці працюють вогнеборці. Також через влучання poсійcькoї paкети постраждав обʼєкт критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському районі.

Вранці 8 травня президент Володимир Зеленський повідомив, що ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» по інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Київській, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. Усі необхідні служби вже працюють на місцях. 

Головне фото ілюстративне.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!