У Калуші ТОВ «Костанза» не розпочинає опалювальний сезон, влада скликає комісію ТЕБ і НС


Минулого тижня у Калуській громаді офіційно розпочався опалювальний сезон. Втім, ТОВ "Костанза" й досі не подала тепло. Через це міська влада скликає засідання комісії з питань ТЕБ і НС.

Про це у facebook заявив міський голова Калуша Андрій Найда.

"Минулого тижня в Калуській громаді офіційно розпочався опалювальний період, що було затверджено на засіданні виконавчого комітету. Сьогодні під час ранкового об’їзду ми відвідали приватні та комунальні котельні, а також установи, які отримують тепло від них, і постачальника централізованого теплопостачання - ТОВ «Костанза». Проаналізувавши роботу котелень, можемо стверджувати, що школи та дитячі садки, які отримують тепло від комунальних і приватних джерел опалення, не мають проблем. У цих закладах тепло. Проте, у роботі однієї приватної котельні виявлено порушення. Зокрема, температура теплоносія перевищує встановлені норми за температурним графіком. Це неприпустимо, оскільки призводить до перевитрат. Тож ми висунули вимогу, щоб приватний підприємець владнав це проблемне питання", - повідомляє мер Калуша.

Ще гірша ситуація у закладах, які отримують тепло від ТОВ «Костанза». Так, опалювальний сезон вони не розпочали, а гідравлічні мережі не були випробували. Окрім того, представники компанії не виходять на контакт з міською владою.

"Заклади, що перебувають у сфері обслуговування ТОВ «Костанза», залишаються без тепла. Наприклад, у гуртожитку ВПУ №7 проживає близько 100 студентів, серед них 13 дітей-сиріт, які не можуть залишити гуртожиток навіть на вихідні.Також у закладах освіти, що повинні отримувати тепло від централізованого постачальника, опалення не розпочалося. Температура в ліцеях становить 12-14 градусів. У школах вмикають електрообігрівачі, збільшують кількість фізкультхвилинок, активності на перервах, але ці заходи - тимчасові й не є вирішенням проблеми. ‼️Особливо критичною є ситуація у дитячих садках, де перебувають маленькі діти. Ці заклади мають першочергово обігріватися належним чином!", - зазначає Найда.

Мер додає, що через сьогодні відбудеться комісія з питань ТЕБ і НС.

"Зважаючи на цю ситуацію, ми змушені будемо вдаватися до радикальних дій! Сьогодні відбудеться засідання комісії з питань ТЕБ та НС. Очікуємо побачити представників ТОВ «Костанза» і почути від них чітку відповідь про те, коли вони розпочнуть опалювальний сезон! Важливо розуміти, що навіть якщо запуск тепла відбудеться через тиждень, повноцінне опалення розпочнеться лише через два тижні, адже є багато невиконаних підготовчих робіт. ‼️Ми вимагаємо від керівництва та власників ТОВ «Костанза» негайно розпочати опалювальний сезон! Громада не повинна бути заручником ситуації!", - наголошує Найда.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!