У Ворохті обговорили відновлення канатно-крісельної дороги


22 лютого у сесійній залі Ворохтянської селищної ради відбулася нарада, щодо можливості відновлення роботи канатно-крісельної дороги в урочищі «П‘ятихатки».

У нараді взяли участь представники селищної влади, директор ГО "ВФСТ "Колос" Михайло Вінтоняк та члени ГО «Відродженння Ворохти», йдеться на сторінці Ворохтянської селищної ради.

Представник «Колосу» Михайло Вінтоняк перш за все зазначив, що планували запуск канатно-крісельної дороги ще у минулому році, але завадила цьому складна процедура отримання кадастрового номеру на ділянку де знаходиться верхня станція витягу. Йдеться про непогодженння меж Карпатським НПП, оскільки у Парку вважають, що ця земельна ділянка належить до їх відомства.

У свою чергу активіст ГО «Відродження Ворохти» Микола Шегрин запропонував укласти договір про співпрацю між «Колосом» та Карпатським НПП. Микола Онуфрійович вважає,що саме таким шляхом вдасться вирішити питання щодо отримання кадастрового номеру та дозволу на реконструкцію.

Селищний голова Олег Дзем’юк висловив надію що всі сторони зацікавлені у відновленні функціонування канатно-крісельної дороги. «Представники селищної влади готові до відкритого діалогу, чи підписання угод у межах чинного законодавства.... Давайте не оглядатися у минуле, беремо чистий аркуш і починаємо напрацьовувати спільне бачення щодо відновлення роботи крісельного витягу в урочищі «П’ятихатки»,- відзначив очільник громади.

Фото - Укрінформ.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!