У Ворохті після конфлікту з ТЦК провели кілька десятків обшуків. Підозри оголосили 4 місцевим


Поліція одразу ж розпочала кримінальне провадження за статтею "Хуліганство, вчинене групою осіб". Як триває розслідування розповіли у прикарпатській поліції.

 У результаті конфлікту з місцевими 47-річному військовослужбовцю завдали декілька ударів в обличчя. Також у очі пшикнули перцевим балончиком, від чого той отримав хімічний опік.

"Спільно зі співробітниками УСБУ та за силової підтримки КОРДу, поліцейські провели одночасно кілька десятків обшуків у Ворохтянській громаді. Вилучили мобільні телефони у фігурантів та інші речові докази, які направили на проведення необхідних експертиз. Слідчі Слідчого Управління ГУНП В Івано-Франківській області оголосили про підозри чотирьом фігурантам, які вчиняли хуліганські дії. Правопорушники - 1984, 1987, 1995 та 2004 років народження. Всі вони місцеві мешканці, раніше не судимі. Суд невдовзі обере підозрюваним запобіжні заходи. Санкція статті передбачає покарання від обмеження волі до п’яти років до ув’язнення на строк до чотирьох років", - кажуть в поліції Івано-Франківської області

Як зазначається, слідчі встановили, що ці місцеві чоловіки кілька разів вдарили по голові та тілу військовослужбовця, "спричинивши тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку та інші". Також вони пошкодили автомобіль, яким користувався потерпілий.

Слідство триває. Процесуальне керівництво у справі здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

Нагадаємо, 4 липня у Ворохті місцеві мешканці організувалися біля селищної ради з вимогою прибрати новий блокпост, який встановили при в'їзді з Татарова у Ворохту. Люди нарікали, що через ТЦК туристи не їдуть у їх селище через що дуже страждає економіка. Далі люди направилися до блокпоста, де і стався конфлікт. Місцеві запевняють, що конфлікт спровокував працівник ТЦК. Натомість в ОК "Захід" стверджують, що винуваті мешканці Ворохти.

До теми: Перешкоджання ЗСУ та хуліганство - поліція розпочала кримінальні провадження щодо подій у Ворохті

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!