В Надвірній обвалилась частина корпусу школи-інтернату


Вранці 26 січня у Надвірній стався обвал частини недіючого спального корпусу приміщення школи-інтернату.

Як повідомив міський голова Надвірної Зіновій Андрійович, обвал стався в 7 годині ранку в корпусі який не використовують для навчання.

"Відбувся частковий обвал, руйнація приміщення, яке не використовується. Задля безпеки дітей, ми прийняли рішення з управлінням освіти, що з понеділка, 29 січня ліцей №4 та гімназію №1, які діють в інших приміщеннях на цій території, перевести на дистанційне навчання",- сказав мер.

Наразі приміщення перебувають у процесі передачі власності обласної ради у власність Надвірнянської громади.

"В червні минулого року розпочався процес передачі цього приміщення Надвірнянськоій міській раді. Потрібно з обласною радою, як власником, максимаольно обстежити діючі приміщення ліцею №4 та гімназії №1 де цілодобово навчаються діти, щоб не допустити надзвичайної ситуації",- каже мер.  

Нагадаємо, пропозицію розібрати аварійну будівлю на розгляд депутатів у лютому минулого року винесло комунальне підприємство Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна. Одне з приміщень ліцею не використовується понад 25 років і перебуває в аварійному стані. Оскільки на цій території одразу два навчальні заклади, то будівля несе велику небезпеку для здоров'я дітей. Як доказ, депутатам надали експертний висновок в якому вказувалось, що фізичний стан зносу будинку дорівнює 83%, а сама будівля визначена як аварійна.

Втім, проти демонтажу виступив міський голова Надвірнянської громади Зіновій Андрійович, який заявив, що будівлю можна врятувати і використовувати за призначення. Детальніше читайте у матеріалі: Облрада готова передати Надвірній аварійну будівлю інтернату та частину землі. Але мер хоче всю.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!