В обленерго пояснили, чому графіки вимкнень можуть змінюватись протягом дня


Щовечора диспетчери НЕК «Укренерго» аналізують показники споживання електроенергії в енергосистемі України за попередній період, співставляють дані із інформацією про можливості генерації електроенергії вцілілими електростанціями та надають обленерго величину навантаження, яке прогнозовано необхідно буде зняти з мереж.

На кожну годину прогнозують різне навантаження. Відповідно до того, скільки навантаження необхідно зняти із мереж, кожній годині присвоюються свої черги вимкнень, інформує Прикарпаттяобленерго.

Через похолодання та масове використання електрообігрівачів зараз спостерігається ріст споживання, яке значно перевищує виробництво електроенергії. Тому, протягом доби ситуація в енергосистемі може ускладнитися, а передбачити наперед усі обставини неможливо.

Диспетчер НЕК «Укренерго» моніторить стан енергосистеми, і коли розуміє, що знятого навантаження не достатньо, телефонує диспетчерам обленерго з вказівкою збільшити величину навантаження, яке необхідно зняти. В диспетчера обленерго є 15 хвилин на те, щоб проаналізувати, до якої черги застосувати додаткові вимкнення так, щоб не допустити довготривалих вимкнень для однієї черги та зняти доведене навантаження.

Саме тому у графіки зміни вносяться екстрено та без попереджень. Такі зміни – вимушена реакція на стан енергосистеми.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!