В ОДА розповіли, чи готові прикарпатські школи до навчального року


На Івано-Франківщині майже 40% навчальних закладів готові до роботи в умовах воєнного стану.

Про це розповіли під час брифінгу щодо готовності освітніх закладів області до початку навчального року, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами голови ОДА Світлани Онищук, на підготовку навчальних закладів до нового навчального року виділили 20 мільйонів гривень.

"В області 1208 навчальних закладів і всі пройшли перевірку. На сьогодні готові до роботи і мають укриття 89 закладів, 331 - мають споруди подвійного призначення, 47 мають укриття у спорудах подвійного захисту поза межами закладу. Загалом 39,2% закладів готові до нового навчального року",- каже голова ОДА.

Як повідомив очільник департаменту освіти ОДА Віктор Кімакович, навчальний рік розпочнеться 1 вересня, проте в тому форматі, який оберуть батьки.

"В області є 604 школи, з них тільки 55 не зможуть проводити навчання через відсутність укриття. Дітей будуть або підвозити, шукати укриття поруч, або дистанційне навчання",- каже Кімакович.

Очільник департаменту зауважив, що жодна школа не має укриття на велику кількість дітей.

"Великі школи у Франківську та інших містах будуть вчитися за окремими графіками, щоб зменшити одночасну кількість дітей в закладі",- каже Кімакович.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!