В ОДА розповіли, які громади Прикарпаття провалили вакцинацію і закриють школи


Вже з 00.00 год 23 вересня на Прикарпатті починають діяти обмеження "жовтої" зони за якими освітні заклади, які не мають 80% вакцинованих працівників повинні закритися на карантин..

За словами голови ОДА Світлани Онищук, на Прикарпатті є громади, які особливо добре працюють в кампанії з вакцинації. Зокрема лідером є Івано-Франківська громада де всі навчальні заклади досягли відмітки 80% вакцинації працівників, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Також серед лідерів Верховинська, Білоберізька, Лисецька і Дубовецька громади. Але є такі громади, які провалили вакцинальну кампанію: Яблунівська, Дубівська, Солотвинська, Верхнянська, Букачівська, Космацька, Делятинська, Рогатинська і Пасічнянська. Чому такі негативні тенденції? Я б хотіла почути пояснення голів громад",- сказала Світлана Онищук.

Як повідомив голова Дубівської громади Олександр Мухар, у них показник вакцинації 21% і зараз почав активно рости.

"Ми пояснюємо людям, вони розуміють, що треба вакцинуватися, але до них "туго" доходить. Робили виїзну вакцинацію. Трішки підтягнули показники з 4 до 21% за тиждень. Я вважаю, що люди мають самі все зрозуміти. Але чомусь до них не доходить, що можуть захворіти і померти. Я вакцинований, показав приклад івакцинував всю родину. Але ситуація самі бачите яка",- каже голова.

Водночас у Рогатинській громаді показники ще гірші тільки 18% вакцинованих освітян.

"В нас темпи вакцинації почали рости після інформації про введення жовтої зони. Зараз під пунктами вакцинації стоять черги. В свідомості людей була безвідповідальність, але коли блиснула біда, зразу рушилися. Думаю, що зараз показники зростуть",- вважає голова громади Сергій Насалик.

За словами очільниці області з 1030 освітніх закладів тільки 271 вакцинували 80% працівників. Тож вже від завтра 759 шкіл і садків призупинять роботу. 

Водночас як наголосив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Роман Гурський, хто з голів громад завтра дозволить собі відкрити школу де немає 80% вакцинованих, на перший раз отримає штраф 34 тисячі гривень.

"Ще раз хочу повторити, що здоров'ям і життям людей ніхто ризикувати не буде. Школи, які не мають 80% вакцинування мають закритися на карантин",- підсумувала голова ОДА.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!