В Україні вперше пересадили серце дитині


У Львові медики вперше в Україні здійснили операцію трансплантації серця 13-річному хлопчикові.

Про це у Фейсбуку повідомив генеральний директор Клінічної лікарні швидкої допомоги Львова Олег Самчук, передає Укрінформ.

"Серце пересадили 13-річному хлопцеві з Волині з села Зарудці. Він хворів від липня. Останній місяць дитина була в реанімації Волинського ОДТМО, останні два тижні - у нас", - написав Самчук.

Він наголосив, що стан хлопця був критичним, і рахунок ішов на дні.

"Орган йому пересаджував Борис Тодуров з Гаврилом Ковтуном та лікуючим лікарем дитини Віталієм Петровим", - уточнив директор лікарні.

Крім того, було проведено операцію пересадки легень 56-річному львів’янину. За словами медика, чоловік понад десять років мав хронічну хворобу легень, останні чотири майже не виходив з квартири, був киснезалежним. Без нових легень він прожив би не більше кількох місяців. Трансплантацію виконали українські кардіохірурги Ігор Гуменний, Роман Домашич та торакальний хірург Юрій Король з допомогою польських колег.

"Це ще один величезний крок на шляху до трансплантаційної незалежності. Наші громадяни тепер не мусять їхати на таке лікування за кордон, це уже доступно в Україні. Тепер потрібно зробити так, щоб цих операцій були сотні в рік, і кожен українець, який потребує донорського органу, його отримав", - підсумував Самчук.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!