Як франківці можуть перейти на індивідуальне опалення. Покрокова інструкція


Через банкрутство "Станіславської теплоенергетичної компанії" понад 150 житлових будинків та 90 адмінбудівель Івано-Франківська протягом року будуть змушені перейти на індивідуальне опалення.

Про це в мережі повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

"Дав доручення активно провадити інформаційну кампанію і роз'яснювальну роботу з переведення мешканців на індивідуальне опалення! Адже це першочергова та пріоритетне завдання на цей рік. Перш за все починаємо з колишніх абонентів СТЕК. З ним найбільше проблем... і пориви й все решта... Я погоджуюсь, це здається важким завданням - пройти всі ті розроблені кроки, зібрати всі документи та від початку до кінця пройти цей шлях. Від'єднатись - приєднатись... А ще й лише в такий короткий період - до квітня встигнути виконати й документацію і розпочати роботи до початку нового опалювального сезону!", - написав очільник.

Відтак, закликав франківців не зволікати та почати процедуру переходу на автономне. Тож, потрібно: 

1. Провести збори та оформити протокол. Рішення зборів вважається ухваленим, якщо проголосували власники приміщень, не менше 75 % від загальної площі будинку.

2. Подати протокол та заяву в ЦНАП. Заява довільної форми та протокол зборів співвласників будинку подається уповноваженою на зборах особою.

3. Прийняття рішення міжвідомчою комісією. Рішення оформляють протоколом, воно має рекомендований характер.

4. Засідання виконавчого комітету. На ньому ухвалюють рішення, копію якого згодом дають заявникові.

5. Отримання технічних умов на від'єднання від централізованого опалення. Заяву та копію рішення подають до теплопостачальної компанії.

6. Отримання технічних умов на облаштування індивідуального опалення. Постачальником послуг індивідуального опалення може бути газо- або електропостачальна компанія.

7. Виготовлення проєкту та виконання робіт. Проєкт виконує організація, яка має ліцензію.

8. Від'єднання від централізованого опалення. Роботи виконує ліцензована організація. Від'єднання будинку від централізованого опалення здійснюється в міжопалювальний період.

9. У вас індивідуальне опалення. Після підписання акту будинок від'єднають від мереж централізованого опалення. Абонентам припиняють нараховувати плату за послуги.

Немає опису світлини.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!