Як і коли розпочнеться навчання у франківському медуніверситеті


Івано-Франківський національний медичний університет готується до початку навчального року в умовах війни.

Як наголосив в розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо ректор ІФНМУ Микола Рожко, університет робить все можливе, щоб навчання розпочалося в очному режимі, адже підготувати медика онлайн неможливо.

"Нещодавно була спільна нарада міністрів освіти і охорони здоров'я та всіх ректорів, на якій прийняли попереднє рішення, щоб медичні ВНЗ, де це дозволяє ситуація, розпочали навчання в очному режимі з 1 вересня. Для цього ми робимо все можливе і неможливе. Безпекові питання ми вже практично всі закрили. В нас працює моніторингова група ДСНС в області і ми отримали необхідні дозволи. Нам легше, ніж школам, адже ми маємо не одне приміщення, а 32 корпуси і є більше можливостей розмістити студентів в укриттях. Частина укриттів у нас була готова давно, а решту ми підготували. Плануємо з 1 вересня на всіх курси розпочинати очне навчання. Втім остаточне рішення буде прийняте наприкінці серпня, зважаючи на ситуацію в державі та безпекову ситуацію в кожному регіоні. Хоча ми розуміємо, що все передбачити в житті не можливо",- каже ректор.

Відповідальний секретар приймальної комісії ІФНМУ Ігор Сарапук каже, зараз триває прийом онлайн заяв на вступ до університету. 

"Приймальна комісія працює у штатному режимі. Зараз якраз середина вступної кампанії і по тій кількості вступних заяв, які вже є, ми йдемо в тогорічному режимі. На сьогодні ми маємо 1814 заяв від абітурієнтів. Збільшилась кількість електронних заяв із областей де йдуть бойові дії. Ті вступники, які перебувають на особливо небезпечних територіях вступають по особливій квоті - 10% державного замовлення. І цьогоріч кількість таких заяв значно збільшилась. Якщо говорити про іноземних студентів, то наразі мови про вступ на 1 курс не йде. Що ж до старших курсів, то наразі на рівні Кабміну вирішують яка форма навчання для них буде. Рішення прийматимуть після 20 серпня",- каже секретар комісії. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!