За місяць на Прикарпатті вдвічі зріс рівень захворюваності на COVID-19


Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Дмитренко.

«В осінньо-зимовий період ризик спалаху коронавірусної інфекції значно збільшується. Статистика свідчить, що лише за місяць рівень захворюваності на COVID-19 в Івано-Франківській області зріс у два рази, як і рівень госпіталізації хворих з цією недугою», – зазначив посадовець.

Всього ж з цією недугою на стаціонарному лікуванні перебуває 299 пацієнтів, 6 з яких у відділеннях реанімації. Понад 19% хворих потребують додаткової подачі кисню.

Хворим з COVID-19 надають медичну допомогу в 29 лікувальних закладах, в яких розгорнуто 1156 ліжок, 98% з яких забезпечені доступом до кисню. Для госпіталізації дітей з COVID-19 в лікарнях області облаштували 148 ліжок, з них 66 зайнято.

Всього від ковіду на Прикарпатті за весь час пандемії померли 3614 людей.

Необхідно подбати і про надійний захист від цієї недуги, переконаний Ігор Дмитренко. Таким захистом є вакцинація, адже люди, які отримали щеплення, якщо й інфікуються коронавірусом, то здебільшого не потрапляють на лікарняні ліжка та хворіють з легким перебігом.

На сьогодні вже проведено 959 939 щеплень, а саме: 463 099 осіб провакциновано однією дозою, 439 810 -двома, 56 231 прикарпатець отримав щеплення бустерною та 471 другою бустерною дозами.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!