Заступник мера Франківська: Ми витратили майже тонну кисню за шість годин


На Прикарпатті через збільшення кількості хворих з ковід може знову бракувати кисню.

Про це під час засідання комісії облради з питань бюджету повідомив депутат облради, заступник міського голови Івано-Франківська Олександр Левицький, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За його словами, відсоток зайнятих "ковідних" ліжок в області вже перевищив 50%, а в Івано-Франківську - 70%.

Нагадаємо, за минулу добу на Прикарпатті кількість хворих на Covid-19 зросла вдвічі

"Ми просимо активізувати роботу в цьому напрямку. Адже на підготовку до нової хвилі були виділені 60 мільйонів, з них 45 вже проплачені, а постачання інвентарю і матеріалів відбулося не в повному обсязі. У нас в ЦМКЛ досі немає газового генератора. Ми витратили 900 кг кисню за 6 годин. У нас його вже бракує. Вчора Богородчани мали проблему з постачанням кисню зі Львова. Будь ласка, не доводьте ситуацію до критичної межі",- каже депутат.

Заступник мера Франківська зауважив, що наявність "ковідних" ліжок нічого не дасть, якщо не буде кисню.

"Що з того, що в нас є ліжка? Ліжка не лікують. Допомагає кисень  лікарський догляд. Ми не можемо дати адекватне лікування без кисневої терапії. Ми отримали відповідь з ОДА, що виділили 60 мільйонів, 45 було проплачено. Де те, за що заплатили гроші? Чим лікувати пацієнтів? Ми не готові до тієї кількості пацієнтів, які раптово поступлять, якщо не вирішити цю проблему. Зараз ми справляємося завдяки благодійникам і власним коштам за які закуплені концентратори. Але все це не допоможе при тому обсязі пацієнтів, який може бути",- зауважив Левицький.

Окрім того, за словами заступника мера, область знову буде залежати від кисню зі Львова, а він або буде його давати, або ні.

"Міністр охорони здоров'я сказав, що Львів, Закарпаття, Чернівці і Волинь в червону зону можуть потрапити. Я вам скажу велику таємницю - вони всі залежать від кисню зі Львова. І Львів буде давати кисень їм, а нам не буде вистачати в необхідному об'ємі. І тоді відсутність газового генератора, який міг би сам виробляти і подавати кисень, буде смертельно небезпечна для пацієнтів. Прошу вас вплиньте в межах повноважень на те, щоб ситуація врегулювалась. Я впевнений, що ця ситуація стосується не тільки ЦМКЛ, але й інших закладів на які ці кошти були розподілені",- підсумував депутат.

Очільниця департаменту фінансів ОДА сказала, що їй немає, що сказати депутатам про цю ситуацію.     

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!