Затриманий на хабарі прикарпатець Ігор Тимочко отримав статус біженця в Канаді


Керівник Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України Ігор Тимочко, якого нещодавно затримали на хабарі, під час відрядження до Канади отримав там статус біженця.

Про це йдеться в ухвалі слідчого судді, оприлюдненій в Єдиному державному реєстрі судових рішень, пише Lviv.media.

До суду звернувся слідчий ДБР, який розслідує кримінальну справу про розтрату бюджетних коштів. За даними слідства, Ігор Тимочко з 27 березня по 5 квітня 2024 року перебував у відрядженні в Оттаві, де брав участь в семінарі і тренінгу на тему «Права затриманих осіб та підтримка етнокультурних правопорушників». За інформацією ДБР прибувши до Канади, Ігор Тимочко подав звернення та отримав статус біженця, а також дозвіл на проживання, працевлаштування і соціальну допомогу. «Таким чином, в органу досудового розслідування наявні обґрунтовані підстави вважати, що ОСОБА_10 (TYMOCHKO IHOR) вчинив розтрату бюджетних коштів шляхом покриття витрат на переліт до Канади, здійснивши такий візит у особистих, не службових цілях», — йдеться у клопотання слідчого ДБР.

Оскільки слідство не володіє детальною інформацією про перебування Тимочка в Канаді, працівники ДБР мають намір скерувати запит про надання міжнародної правової допомоги, а для цього йому потрібен дозвіл українського суду. Слідчий суддя клопотання слідчого задовольнив і надав йому право доступу до інформації від державних органів Канади з долученням копій документів. Зокрема слідство цікавить інформація, яка підтверджує перебування Ігоря Тимочка в Канаді, вартість квитків на переліт, місце і вартість проживання, участь Тимочка у семінарі, час та дата подачі документів для отримання статусу біженця та статус, який йому надали державні органи Канади.

Нагадаємо 19 вересня Ігоря Тимочка затримали працівники СБУ та ДБР під час отримання хабаря у 2040 євро від підприємця, який хотів налагодити обробку деревини в одному із виправних закладів Львівщини. Як згодом повідомило ДБР, Ігор Тимочко вимагав від 70 до 100 євро за кожен кубометр обробленої деревини. Суд призначив Ігореві Тимочку тримання під вартою із правом внесення 2 млн грн застави. Вже 24 вересня підозрюваний вніс заставу і вийшов із СІЗО.

До теми: СБУ затримала головного тюремника західного регіону Ігоря Тимочка з Прикарпаття

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!