Звільнений, бо їздив відпочивати за кордон у час війни - у Держекоінспекції відхрестились від екскерівника-корупціонера


Державне бюро розслідувань знайшло у колишнього начальника Державної екологічної інспекції Карпатського округу необґрунтовані активи на понад 19 млн гривень.

Після цього перевіркою способу життя чиновника зайнялось Національне агентство з питань запобігання корупції. Детальніше про те, що знайшли у колишнього екоінспектора читайте у статті - Понад 19 млн: НАЗК виявило у екскерівника екоінспекції у Франківську незаконне збагачення.

На заяву Державного бюро розслідувань відреагували в Державна екологічна інспекція Карпатського округу

"Повідомляємо, що наказом від 19.03.2024 року Ладовського Миколу Васильовича було звільнено із займаної посади за вчинення дисциплінарного проступку – порушення присяги державного службовця. Колишній посадовець, під час воєнного стану, всупереч заборони виїзду за кордон для державних службовців категорії Б, неодноразово перетинав кордон України, в тому числі з метою відпочинку за межами держави. Крім того, Національне агентство з питань запобігання корупції було повідомлене Державною екологічною інспекцією Карпатського округу (від 02.02.2024) про несвоєчасне подання декларації Ладовським М.В. за 2022 рік. Отже, на даний час він взагалі не є працівником Держекоінспекції", - наголошують в екоінспекції.

Втім, відзначають, що Микола Ладовський намагається поновитися на посаді,  подавши позов до суду. Розгляд позову наразі триває.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!