Франківські комунальники розповіли, як готуються до зими


В Івано-Франківську комунальники активно готуються до зими.

Про це у вівторок, 5 листопада на щотижневій оперативній нараді розповів керівник КП «Муніципальна дорожня компанія» Віталій Бурко, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Підготовку до зими ми розпочали у березні. Тоді було закуплено 4 тисячі тон солі. Наразі у нас є борг понад мільйон гривень. Гірша ситуація з відсівом – запаси дуже малі. Також у нас дуже малі запаси палива. Його від сили вистачить на один снігопад», - зазначив Бурко.

Втім, за словами комунальника, проблеми у цьому немає.

«Раніше ми уклади договори на купівлю відсіву та палива. Це все є в області, потрібно тільки проплатити гроші», - додає комунальник.

За його словами, вся техніка вже переобладнана, розроблено дев’ять маршрутів очищення та вісім – посипання від снігу.

«Ми набрали достатню кількість працівників. Також створена аварійна бригада», - підсумовує Віталій Бурко.

Водночас керівниця КП «Центр розвитку міста та рекреації» Руслана Василюк розповіла, що підприємство також вже готове до зими.

«Віддалені парки та сквери взимку прибиратимуть вручну», - зауважує Василюк.

Загалом до зими готуються всі комунальні підприємства, навчальні та медзаклади. Зокрема, «Міська ритуальна служба» активно заготовляє листя. Ним покривають сектори, на яких взимку здійснюватиметься поховання.

Директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак розповів, що цьогоріч найперше прибиратимуть переходим та зупинки, а не площу перед ОДА.

«У нас розписано, скільки працівників має бути на кожній вулиці. Також при сильному снігопаді до прибирання снігу залучатимуть і працівників міськвиконкому. 39 одиниць техніки та понад 800 людей готові до прибирання міста», - зазначає головний комунальник.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!