Колишній нардеп-регіонал, що збив насмерть пішохода на Франківщині, залишається на волі


Водій який вчинив смертельне ДТП 4 квітня поблизу села Вістова Калуського району був тверезим.

Про це сьогодні під час брифінгу розповіла т.в.о. першого заступника начальника УМВС – начальник слідчого управління УМВС в області підполковник міліції Галина Гнатів, повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо".

За словами Гнатів, пішохід перебував на проїжджій частині дороги, яка не освітлюється, адже там не має тротуару. І свідки бачили потерпілого живим на проїжджій частині дороги.

Назвати прізвище особи, яка керувала автівкою, міліціонери відмовилися, поояснивши, що слідство триває і вони не можуть розголошувати персональні дані. Водночас, на запитання правосекторівця Василя Абраміва назвати ім'я водія полковник відповіла "ви самі знаєте"

Гнатів наголосила, їх не цікавить партійна приналежність водія та зауважила, що "ніхто не лобіює його інтереси". Окрім того, водій сам повідомив ДАІ про ДПТ, а також викликав швидку допомогу.

За словами начальника відділу розслідувань дорожньо-транспортних пригод СУ УМВС в області підполковника міліції Віталія Івонюка, одразу після вчинення наїзду, у водія було взято кров на вміст алкоголю, результати виявилися негативними.

Зараз втомобіль "Фольксваген" знаходиться у Калуському міському відділі МВС. Водію загрожує позбавлення волі від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортним засобом до 3 років. Також міліціонери зауважили, що водія не затримають допоки не доведуть його вину.

"Для того щоб оголосити підозру у вчиненні злочину, потрібно довести вину водія. Наразі вона не доведена", - повідомив полковник.

Нагадаємо, вчора під час прес-конференції Правого сектору Абрамів звинуватив колишнього народного депутата від ПР Володимира Личука у вчиненні смертельного ДТП. Також він заявив, що регіонал намагається "замнути" справу.