5 кращих етнографічних музеїв під відкритим небом


Сьогодні ми вирішили розповісти про кращі етнографічні музеях під відкритим небом, в яких можуть побувати туристи.

Шведський етнографічний музей Скансен – перший у світі музей такого роду. Він знаходиться в Стокгольмі, на острові Юргорден. У Скансені зібрані зразки історичних будівель з усіх регіонів Швеції – житлових будинків і майстерень: кузень, млинів, пекарень і т. д. Зараз там є більше 150 будівель. У кожному з будинків є екскурсоводи, які можуть розповісти, для чого використовувався той чи інший предмет начиння. Ще в музеї є звіринець, де проживають домашні та дикі тварини. На території Скансена дуже часто проводяться народні гуляння – там традиційно відзначають Різдво, День прапора, а також такі фольклорні свята, як Вальпургієва ніч. До речі, скансени – це загальна назва музеїв під відкритим небом, пише Всвіті

етнографічний музей у Стокгольмі

Пирогово – київський етнографічний музей. Він найбільший у Східній Європі – на 150 гектарах розміщено більше 300 споруд. Обійти весь заповідник менш ніж за 4 години ви навряд чи зможете. У цьому музеї представлені традиції всіх регіонів України – різні стилі вишивок, особливості гончарного і ковальського справи, різні способи будівлі будинків. По святах тут проводяться майстер-класи, і кожен бажаючий може спробувати зробити горщик з глини або станцювати гопак під керівництвом справжніх професіоналів.

етнографічний музей Пирогово

Японський музей Мінаков-ен знаходиться в одному з найкрасивіших місць Країни висхідного сонця – парку Ікута. Відомо, що японці з великою повагою ставляться до своєї культури, тому музей не страждає від браку відвідувачів, незважаючи на те, що в ньому всього 25 експонатів. Тут представлені будинки епохи Едо, тобто XVII-XIX століть. Якщо абстрагуватися від часу побудови, в іншому ці будинки не мають особливої ​​історичної цінності, але вони є втіленням зручності і функціональності японських будинків тих часів. У музеї Мінаков-ен також проводяться різні фестивалі, виставки та вистави лялькових театрів.

етнографічний музей Мінаков-ен

Поселення першопрохідців. Цей австралійський музей у містечку Суон Хілл відкрився в 1963 році. У музеї близько 10 тисяч експонатів, серед яких більше 50 будівель, а всі інші – сільськогосподарська техніка. Багато з цих машин ще працюють, на них можна покататися і подивитися, як саме вони використовувалися. У музеї також є стереоскопічний театр, створений наприкінці XIX століття. У ньому ще деколи дають вистави.

етнографічний музей в Австралії

Старий світ Вісконсіна. Найбільший скансен Сполучених Штатів знаходиться на території штату Вісконсін. Творці музею прагнули показати сучасним жителям побут і особливості архітектури їхніх предків. Музей представляє більше 60 різних експонатів. Так як США є багатонаціональною країною, тут є зразки будівель різних націй – німців, афроамериканців, данців та інших переселенців. Більшість будівель використовуються – на фермах живуть домашні тварини, в церквах проводять служби, а в магазинах продають товари-сувеніри.

етнографічний музей Старий світ Вісконсіна