Бойовики застосували важку артилерію проти сил АТО


Українських військових обстрілювали з важкої артилерії, зенітної установки, гранатометів і мінометів.

За минулу добу бойовики 62 рази обстріляли позиції сил АТО. Рівне число обстрілів по 28 було зафіксовано на Донецькому і Маріупольському напрямках і ще 6 було на Луганському. Про це прес-центр АТО повідомив на сторінці в Facebook.

На Донецькому напрямку в Луганському бойовики застосовували заборонену Мінськими угодами важку артилерію 122-мм калібру. В Авдіївці, Верхньоторецькому, Кам'янці, Новоселівці-2 по українських опорних пунктах вони стріляли з 82-мм мінометів. Також, противник застосовував гранатомети і великокаліберні кулемети. По укріпленнях біля Зайцево, Луганського, Новгородського, Невельського бив з гранатометів і кулеметів. У Верхньоторецькому, Новогородському і Майорську зафіксовано застосування бронетехніки. Також, на цьому напрямі вели вогонь з зенітної установки.

На Маріупольському напрямку по українських позиціях в Красногорівці, Талківці, Новотроїцькому та Широкиному ворог випустив більше ста мін. Також бив з 120-мм і 82-мм мінометів. Вогнем гранатометів і великокаліберних кулеметів українських військових накривали в Гнутовому. Біля Широкиного і Мар'їнки бойовики застосовували бронетехніку. Двічі вів вогонь снайпер ворога. У Березовому і Водяному фіксувалися провокації із застосуванням стрілецької зброї.

На Луганському напрямку неспокійно було в Новоалександрівці, ворог відкрив вогонь з мінометів різного калібру, автоматичних гранатометів і протитанкових гранатометів. Зі стрілецької зброї били по Попасній.

За минулу добу в напрямках Широкіно-Водяне, Луганське-Троїцьке та в районі Донецька зафіксовано 8 прольотів ворожих безпілотних апаратів.