До наглядової ради "ПриватБанку" увійшли "секретні" міжнародні експерти – Данилюк


Кабмін націоналізував "ПриватБанк" 18 грудня, а 21 грудня він повністю став державним.

Сьогодні, 22 грудня, у Дніпрі до своїх обов'язків приступив новий голова правління вже державного "ПриватБанку" Олександр Шлапак. Його колективу представив міністр фінансів Олександр Данилюк. Після того влаштували брифінг, пише ТСН.

Данилюк повідомив, що вже сформовані нове правління та наглядова рада націоналізованого "ПриватБанку". Зокрема, до наглядової ради увійшли двоє представників держави, решта – представники міжнародних фінансових організацій та незалежні експерти, спеціалісти в банківській сфері.

Про це розповів Данилюк, але не назвав прізвища. Інтрига триватиме до вечора – тоді міністр повернеться до Києва і вже в столиці представить членів наглядової ради.

Нагадаємо, про націоналізацію "ПриватБанку" стало відомо пізно ввечері в неділю, 18 грудня. У середу, 21 грудня, фінустанова офіційно перейшла у державну власність. Міністерство фінансів купило "ПриватБанк" у Фонду гарантування вкладів фізосіб за символічну одну гривню.

Перехідний період тривав 72 години. У понеділок, 19 грудня, голова НБУ Валерія Гонтарева заявила, що "ПриватБанк" віднесений до категорії неплатоспроможних. За її словами, дефіцит капіталу банку становив 116 млрд грн, а 97% корпоративного кредитного портфеля було роздано компаніям, пов'язаним з акціонерами. Цю "дірку" держава планує закрити випуском облігацій держпозики. Перший транш цінних паперів на 43 млрд грн буде випущений до кінця року.