"ЄС" заявила, що буде опозицією в Івано-Франківській облраді


Фракція "Європейської солідарності" заявила, що йде в опозицію до більшості в Івано-Франківській обласній раді.

Про це йдеться у заяві партії, опублікованої на сайті ЄС 24 листопада, передає Бліц-Інфо.

еякі політичні сили, які позиціонують себе як патріотичні, готові знехтувати вибором прикарпатців і створили більшість з партією «За майбутнє», за якою стоїть одіозний проросійський олігарх Ігор Коломойський, який у травні 2019 року у інтерв’ю Financial Times висловився за дефолт України та відновлення зв’язків з Росією", - кажуть в партії.

Відтак, «Європейська Солідарність» в Івано-Франківській обласній раді вважає неприпустимим, що голова облради запропонував кандидатуру заступника "від політичної партії одіозного олігарха, який готовий за гроші здати Україну та її інтереси". Тож оголошує про перехід в опозицію до більшості.

"Ми проти кулуарних домовленостей політичних сил на Івано-Франківщині і зради вибору прикарпатців. Ми йдемо в опозицію, адже для нас ідейні засади і зобов’язання перед виборцями є головним мірилом. Ми залишаємось з Прикарпаттям і з людьми, які за нас голосували. І будемо жорстко контролювати дії новоствореної більшості, відстоювати національні інтереси, домагатимемося реалізації європейських принципів самоуправління і стандартів життя в нашому рідному краї", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, минулого тижня Івано-Франківська обласна рада обрала новим головою свободівця Олександра Сича та двох заступників - представника "Батьківщини" Василя Гладія та представника "За майбутнє" Миколу Палійчука. Очевидно, співпрацю з останнім у ЄС вважають неприпустимою через зв'язки партії "За майбутнє" з олігархом Коломойським. Треба відзначити, що ця партія була в раді й у минулому скликанні, але під назвою "УКРОП". Як відомо, тоді представник від ЄС був на посаді заступника голови облради, а Микола Палійчук займав посаду голови бюджетної комісії. Також в умовній коаліції з "ЄС" та "УКРОПом" у минулому скликанні були й "Батьківщина та "Свобода". Тож фактично політичний розклад в Івано-Франківській обласній раді після виборів не змінився. Очевидно, рішення перейти в опозицію "Європейська солідарність" прийняла після того, як не отримали посаду заступника обласної ради.

 До теми: Прикарпатські депутати вибрали заступників голови облради

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!