Франківські комунальники з початку року умертвили понад 650 собак


Від початку року працівниками КП «Полігон-ТПВ» відловлено більше 800 бездомних собак. І лише незначну їх частину комунальники простерилізували.

Відповідно до вимог Євросоюзу та представників природозахисних організацій в Івано-Франківську одних бездомних тварин стерилізують та віддають у притулки чи у місця попереднього перебування, інших – присипляють.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» розповів директор Богдан Тимочко КП «Полігон-ТПВ».

За словами пана Тимочка, відловлених собак спочатку обстежують, проводять вакцинацію і вже потім стерилізують. А після всіх процедур - відправляють на попереднє місце перебування.  Що стосується хворих, збитих автомобілями чи агресивних собак,  то їх піддають евтаназії, тобто присипляють.

«За цей рік ми відловили 826 собак - це значно менше ніж минулого року і лише частину з них простерилізували. Зокрема таких 171. Всіх інших – 655 собак умертвили з різних причин», – пояснює Богдан Тимочко.

Як пояснює комунальник, його працівники працюють виключно по заявах чи скаргах мешканців міста.

«Ми багато працюємо з людьми і вирішуємо різноманітні конфліктні питання. До прикладу, в одному з будинків жінка підгодовує собак, а інша жителька будинку боїться за здоров’я своєї маленької дитини та просить забрати собак. Такі скарги надходять мало не щодня і ми стараємось вирішувати ці питання», -  зазначив пан Тимочко.