Франківські перевізники нарікають на вимоги влади


Ще в квітні місяці перевізники Івано-Франківська висунули пропозицію про перегляд тарифів на проїзд. В липні влада пішла на зустріч, проте висунула ряд зворотніх вимог.

Конфлікт між перевізниками і владою в Івано-Франківську триває вже доволі довго. Здавалося б, консенсусу досягнуто, ціну в 2,75 грн. погоджено. Але за підняття ціни на проїзд влада зажадала ще додаткових кроків від перевізників міста.

Мова йде про сяючі чистотою салони, гарно вбраних водіїв, відсутність гучної музики та тютюнового диму в салонах, наявність квитків та GPS-навігаторів. Голова Асоціації перевізників Василь Вамбуза, зі свого боку коментує ситуацію, передає кореспондент "Бліц-Інфо".

Розповідає, що в місті мають бути мийки для автобусів, де можна почистити салон. Крім того, навігатори в салонах має встановити міська влада, адже саме вони хотіли контролю за перевізниками і маршрутами, а не перевізники.

Водії маршруток часто скаржилися на відсутність вбиралень на кінцевих зупинках. Так от, розповідає голова, за рішенням міської влади вбиральні теж мають перевізники утримувати за власний кошт. Крім того, голова розповідає, що люди часто нарікають на відсутність графіку руху. Але про який графік може йти мова, коли водії їздять по таких жахливих дорогах, де час тратиться на об’їзд ями. А ще – на зупинках громадського транспорту часто стоять припарковані автомобілі.

Стихійне паркування спостерігається по обидва боки деяких центральних вулиць, приміром Дністровської, Галицької чи Січових Стрільців.

"Чому над цими питаннями не працює влада, а лише звинувачує у всьому перевізників?" - запитує Василь Бамбуза