Франківськими вулицями «роз’їжджають» недобросовісні таксисти


Кожен з нас хоч раз в житті потрапляв в ситуацію, коли через ті чи інші обставини запізнювався на важливу зустріч. Або на екзамен чи вокзал. Тоді у пригоді ставало таксі.

Загалом в Івано-Франківську налічується близько 15-ти служб таксі. Між собою вони майже нічим не відрізняються. Хіба що, цифрами на шашечці. А трапляється й тим, що деякі таксисти не завжди добросовісно виконують свої обов’язки.

У таку ситуацію потрапила франківчанка Ірина. Як зауважує дівчина у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо», після святкування Дня народження вона з друзями викликала таксі, щоб добратись додому.

«Викликали службу, якою завжди користуємось. Таксі приїхало невчасно, нам серед ночі прийшлось чекати більше ніж півгодини. На мої зауваження водій не реагував взагалі. Всі ми люди, міг би пояснити ситуацію. Натомість сказав, що може нас і не везти, якщо нам щось не подобається», - скаржиться пасажирка.

До слова, водії таксівок полюбляють користуватись заклопотаністю пасажирів. Або, коли людина поспішає. А для таксиста це можливість для нечесного заробітку.  Вони начебто забувають включити лічильник, або посеред дороги непомітно виключають і кажуть суму «зі стелі». В таку ситуацію потрапила Оксана.

«Запізнювалась на поїзд, про що повідомила й таксиста. Він спочатку включив лічильник та зовсім недалеко від вокзалу – на Лепкого - виключив. А в кінці сказав суму більшу наполовину, ніж було тоді на лічильнику. Про те, що я не могла проїхати таку малу частини дороги аж за 10 гривань, подумала вже в поїзді. Та було вже пізно», - зауважує дівчина.

Загалом, можна зробити висновок, що водіїв набирають практично без критеріїв відбору. Таксистом може бути кожен бажаючий, головне  - щоб були водійські права і машина. Тому, потрібно бути дуже обачним, перед тим як сідати в таксі. Ніколи не знаєш як поведе себе на дорозі той чи інший водій.

«Їхала в таксі з дуже дивним дядьком. Мені здавалось, що він взагалі не бачить дороги. Поряд з ним страшно було їхати. Дядечко виглядав десь на шістдесят чи більше років, мав окуляри з масивним склом. Всю дорогу сидів, зігнувшись над рулем, майже ліг на нього. Якби не дощ, вийшла б, не доїхавши додому. Краще б пройшлась пішки, ніж їхати і боятись за своє життя»,- розповідає свою історію студентка Марійка.

До слова, на франківських дорогах трапляються й зовсім неадекватні таксисти.

«Нещодавно повертався додому на таксі з весілля товариша. Дуже здивувався, відчувши в машині дивний запах. Коли машина рушила з місця, здогадався в чому справа. Адже водій їхав зовсім не рівно. Думаю,що він накурився невідомо чого. На щастя, ми доїхали без пригод. Та все ж, як таких людей взагалі пускають за кермо? Моя б воля, відбирав у них права! Мало того що наражає себе на небезпеку, так ще й не рахується з життями інших», - висловлює обурення прикарпатець Іван.

Звичайно, таке зневажливе ставлення до своєї роботи можуть призвести до аварійної ситуації  і навіть відібрати чиєсь життя. Тому, не варто легковажити, сідаючи в таксі до незнайомця.

Наостанок варто зауважити, що в Івано-Франківську ДПІ з початку року виявили 15 таксистів-нелегалів. А скільки ще таксистів без відповідних дозволів роз’їджають франківськими достеменно не відомо нікому…