Генпрокурор в суді зачитав Януковичу звинувачення у вчиненні держзради


Генпрокурор України Юрій Луценко у Святошинському райсуді Києва зачитав президенту-втікачу Віктору Януковичу звинувачення у вчиненні державної зради.

Відповідне повідомлення про підозру у вчиненні злочину вручили адвокатам Януковича одразу після виступу Луценка, пише Вголос.

"Підозрюється у вчиненні державної зради, пособництва представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України. На порушення порядку Конституції України та веденні агресивної війни, тобто злочинів передбачених ч. 1 ст. 111, ч.5 ст. 27, ч.3 ст. 110, ч.5 ст. 27, ч. 2, ст.. 437 ККУ, враховуючи те, що Янукович перебуває за межами України, не прибуває на виклики, фактично переховується від правоохоронних органів України, зміст підозри оголошується усно.

Відповідно до змісту повідомлення, Янукович підозрюється в тому, що 1 березня 2014 року будучи громадянином України, перебуваючи у невстановленому місці на території РФ, діючи умисно в порушення вимог статей 1, 2, 65, 68, 132, 133, 134 Конституції України вчинив державну зраду, а також з метою сприяння РФ та її представникам у порушенні суверенітету та територіальної цілісності України, сподіваючись отримати підтримку та захист від представників влади Російської федерації для подальшого проживання на території цієї країни та уникнення кримінальної відповідальності в Україні", - йшлося у заяві Генпрокурора. 

Повідомлення про підозру було надіслано на всі відомі адреси перебування Януковича, а також вручено його адвокату.