Інтрига по-франківськи


Іноді життя в Івано-Франківську стає досить таки цікавим. Особливо тоді, коли в якихось подіях, котрі вже остогиділи не лише всім тим, хто бере в них участь, але й тим хто спостерігає за подіями з (скажімо так) ложі преси, з’являється її Величність Інтрига.

От, скандальна забудова на Мазепи, 35 А. Я протягом останніх двох тижнів двічі про неї писав. Але не тому, що мені дуже хотілося – просто мене спонукали до цього, як забудовник, так і ті, хто вклав гроші в квартири скандальної забудови.

І здавалося, що все вже написано, все сказано і я сам вже не чекав ніякого нового повороту в сюжеті. Єдине, що здивувало, так це те, що на згаданій будові вже як мінімум два дні не велися ніякі роботи. Ну, принаймні я помітив це лише сьогодні. Припустімо, вчора було Івана. Але й у вівторок на будові тиша. Що сталося, не міг я второпати. Так енергійно останніми днями взялися до справи, а тут раптом охололи. Можливо десь в надрах будови якісь роботи ведуться, а от назовні нікого...

А тут і пояснення нагодилося. Виявляється вчора відбулось судове засідання Львівського апеляційного адміністративного суду з приводу цієї забудови. Суд залишив рішення Івано-Франківського окружного суду в силі. А рішення місцевого суду визнавало забудову не законною. Тобто, виходить так, що здійснювати будівництво 8-ми поверхового житлового будинку за цією адресою заборонено. Як наслідок - будинок заборонено приймати в експлуатацію.

Насправді в експлуатацію його теоретично можуть прийняти, але лише за умови знесення зайвих п’яти поверхів.

І ось тут на сцені кульмінація. З’являється Інтрига.

Люди ходять і гадають – знесуть-не знесуть. Більшість схильна до того, що не знесуть. І я їх розумую, сам такий.

Вся справа в тому, що в нашому місті ще жодного разу не зносили в будинках зайві поверхи. А практично майже всі новобудови в місті здійснені з порушеннями. Забудовники взяли собі за правило, ігноруючи проект, добудовувати один-два зайвих поверхи. Так там один-два – і ніхто не зносив. А тут цілих п’ять. Вкупі з тими, хто вже купив там квартири.

Отже, ІНТРИГА, шановні мешканці міста! Хтось з вас готовий поставити на те, що знесуть?

Анонс-контракт