iPhone 14 Pro — один з найкращих айфонів


iPhone 14 Pro — флагманський представник 16-го покоління смартфонів Apple. Разом з усією лінійкою iPhone 14 модель була представлена під час презентації 7 вересня 2022 року. На думку багатьох аналітиків, цей телефон являє собою найкращий на сьогодні флагман. І для такої думки є дійсно чимало підстав.

Динамічний острівець

Найпомітнішою новинкою смартфона стало оформлення вирізу під сенсор Face ID та фронтальну камеру. Якщо інші виробники оформлюють цей виріз у вигляді «чубчика», краплі, а то й взагалі ховають фронтальну камеру під дисплеєм, то Apple пішла своїм шляхом. Інженери компанії зробили виріз у вигляді смужки, яка стала елементом інтерфейсу та отримала назву Dynamic Island. Коли екран заблокований, смужка розширюється, і в цій області виводиться анімація віджетів. Наприклад, це може бути обкладинка альбому, що програється, інформація про стан заряду навушників, замочок тощо. Виглядає все це дуже привабливо і незвично.

Дисплей і нова «фішка»

Apple критикували за відсутність в її смартфонах функції Always-On Display, яка вже давно використовується Android-смартфонами. В iPhone 14 Pro нарешті ця функція з’явилася. Якщо увімкнути її, то на заблокованому екрані, як на електронному годиннику, постійно виводиться час.

Що стосується самого екрану, то він майже ідентичний дисплею свого попередника, iPhone 13 Pro. Розмір діагоналі той самий (6,1 дюйма), але роздільна здатність та щільність пікселів трохи вищі. В цілому це чудовий дисплей, до якого не буде нарікань навіть у найприскіпливіших користувачів.

Потужне начиння

«Серцем» смартфона виступає новий 6-ядерний процесор A16 Bionic. Об’єм оперативної пам’яті — 6 ГБ. Що ж стосується вбудованого накопичувача, то покупці можуть обрати один з чотирьох варіантів: версію на 128 ГБ, iphone 14 pro 256gb, версію на 512 ГБ та 1 ТБ. Будь-яка з цих версій демонструє відмінну продуктивність. На сьогодні немає жодної гри чи застосунку, які б змусили iPhone 14 Pro гальмувати.

Вдосконалений блок камер

Суттєві зміни торкнулися блока камер. Вперше з часів iPhone 6S компанія Apple збільшила роздільну здатність основного сенсора — з 12 Мп одразу до 48 Мп. Сам блок камер збільшився в розмірах у порівнянні з попереднім поколінням. Крім основної камери тут встановлено також ультраширокий об’єктив та телеоб’єктив. Роздільна здатність обох сенсорів становить 12 Мп. Таку ж роздільну здатність також має фронтальна камера. Що ж стосується якості фото та відео, то айфони давно вже вважають еталоном, iPhone 14 Pro у цьому не виключення.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!