Івано-Франківські перевізники знову страйкуватимуть?


Після дводенного страйку перевізників міська влада обіцяла розглянути питання зростання тарифів на проїзд під час засіданні міськвиконкому.

Засідання міського виконавчого комітету було призначено на 27 травня. Та означений день воно так і не відбулося, а після того засідання двічі переносили, останній раз - на невизначений термін.

Кореспондент «Бліц-Інфо» вирішив поцікавитися в перевізників чи не задумали вони новий страйк?

Заступник голови асоціації пасажирських перевізників Ольга Костів розповідає, що вже втратила довіру до міської влади. Наразі в міськвиконкомі їм повідомили, що нічого конкретного за дату проведення сказати не можуть. Тож, жінка зробила висновок, що розгляд їхнього питання залежить від міського голови. А ще нарікає, що часто з ними просто відмовляються спілкуватися.

Ольга Костів зауважує, що нині перевізники працюють собі у збиток. Для розрахунку ціни на проїзд звернулася до аудиторської компанії. Показує і звіт згаданої компанії. Врахувавши витрати на паливно-мастильні матеріали, зарплату водієві, амортизацію, ремонт та інші витрати, сума за проїзд вийшла 2,71 гривні. Якщо включити сюди рентабельність транспортних засобів 15%, то остаточна ціна виходить 3,12 гривень. А якщо підняття тарифу не відбудеться, то це позначиться на технічному стані маршрутних автомобілів, отже й безпеці пасажирів. Як приклад наводить технічний стан міських тролейбусів та санітарний стан в салонах.

Крім того, заступник голови асоціації розповідає, що позитивно відреагувала на оновлення транспорту в місті. Якщо наміри не залишаться лише намірами, то буде лише рада.