Купала фест - «це лікеро-горілчаний фестиваль, що псує імідж міста»


ак висловився про фестиваль Станіслав Боднарчук, учасник гурту «Пан Пупец».

Він розповів «Галицькому кореспонденту», що минулого року їх, «як то кажуть, «братанули», бо не було коштів». Гурт анонсували майже до останнього дня, напевно для того, щоб розрекламувати фестиваль.

«Напередодні нам сказали, що ми не граємо, - каже він. - Буквально за один день змінився організатор. З’явився такий собі Максим Гайдученко, з яким ми взагалі не хочемо мати справи не тільки на творчому, а й на політичному підґрунті. Він вважає, що ми «майдануті». Подивіться на його сторінку у фейсбуці – він проросійськи налаштований. Моя суб’єктивна думка (може і неправильна) щодо фестивалю: це багаті батьки поставили сцену, щоб виступали їхні діти».

Відтак, додає Станіслав Боднарчук, що для нього Купала фест - це лікеро-горілчаний фестиваль, який псує імідж міста...

 «Пан Пупец» - це далеко не єдиний гурт, який «кинули» організатори Купала фесту. В їхньому «послужному списку» ще й  «Тартак», «Фліт», «Цвіт Кульбаби» та «Фіолет».

«Ця ситуація повторюється вже не вперше. Минулого року ми не були заявлені офіційно, але перемовини з організаторами велися, проте офіційного запрошення ми так і не отримали. Цього року дійство організовували нібито інші люди. Ми домовились і же готувались до виступу, аж раптом за декілька тижнів виявилось, що організатори не виконали наших умов (фінансової частини) і  взагалі перестали відповідати на дзвінки. Як виявилось, до організації фестивалю повернулись ті самі люди, що й минулого року, змінили  програму, зняли оплату. Це дуже непрофесійний підхід. Ми більше не хочемо мати справи з такими організаторами», - розповівАнатолій Блєдних, гітарист та бек-вокаліст гурту «Фліт».

Василь Марущак, учасник гурту «Цвіт кульбаби» теж підтримав колег-музикантів. Каже, що минулого року, попри те що ніяких домовленостей не було, назву музичного колективу використали на афішах для реклами. Цього ж року за день до виступу повідомили, що не можуть виконати умов. А назву гурту знову ж таки використали для піару.