«Мами Прикарпаття» під прикриттям або Як "ударівці" здобувають рейтинг


Деякі громадські організації в Івано-Франківську розказують казки про свою аполітичність. Проте, як виявилося, їх «кришують» політичні партії.

Мова йде про громадську організацію «Мами Прикарпаття». Нещодавно, коли призначали керівника СБУ області, Миколу Найдича, громадські активісти виражали незадоволення кадровими призначеннями. Тоді, під управлінням, мами-гуманісти голосно кричали про спокій, лунали гучні заклики, що Майдан закінчився і багато іншого. В декого закрадалася думка, що така активність проплачена. Але ким – залишалося загадкою…

Проте, як заведено, з часом все таємне стає явним. Неодноразово від згаданої організації були заяви про аполітичність та безпартійність. Ким фінансується така громадська активність стало видно, коли «Удар», під стінами обласної адмінбудівлі, голосно кричав про необхідність перезавантаження Верховної Ради. Зрештою, що довго ходити, «Мами Прикарпаття» дислокувалися в офісі «Удару» в чималу за площею приміщенні.

Соціальні заходи, проведені зазначеною організацією, частково чи повністю фінансуються політичною партією. І будівництво дитячого майданчика, який планують встановити на площі Міцкевича. Про доцільність його встановлення – окрема тема. Чому «Удар» і «Мами Прикарпаття» вирішили перетворити одне із найспокійніших місць в центрі Франківська на атракціон, аргументуючи відсутністю майданчиків в центрі міста? А наступного разу певні особи вирішать поставити на «стометрівці» тенісний стіл, бо вони не мають де грати в теніс?

Дитячі майданчики слід будувати в дворах, причому вони мають бути огорожені для безпеки дітей. Але ж якщо їх там встановлять – не буде такого розголосу. І голоси потенційного електорату будуть втрачені. А так перед виборами можна буде розафішувати, скільки означена партія, допомагаючи громадській організації, зробила для громади.

До слова, в соцмережах громадськість активно обговорює розкриття причетності згаданої раніше аполітичної організації до політики, а також їхню голову – Мар’яну Вершишіну. Інші ж обурюються пустопорожністю балаканини і відсутністю діяльності згаданої організації. Зокрема, користувачка Фейсбуку, жителька Івано-Франківська, зазначила: «Не те, щоб я там страшно була проти цієї панянки (мова про Вершинішу). Але я не люблю пустослівності. Був раз випадок, як вона зібрала на круглий стіл щодо садків і електронного реєстру біднесеньких мамочок і маніпулювала ними. Казала, мовляв, в нас тут пропозиції, реєстр недосконалий, бла-бла-бла... Багато пропозицій були дійсно хорошими. Ми готові були їх прийняти, особливо, враховуючи те, що деякі зміни вноситимуться. Залишила їй свій мейл, телефон, зрештою мене можна знайти у ФБ... Проте пропозицій мені так ніхто і не надав, а на камеру вона ще тиждень розказувала, які в них є чудові пропозиції, а ніхто не може дослухатися. Я от не проти піару, бо інфу треба доносити... Але я не люблю пустослівних заяв. Це просто дешево, мені такі люди неприємні, я ніколи не хочу з ними мати справу".