Майбутнє поліетиленових пакетів: як зменшити вплив на екологію?


Поліетиленові пакети (www.simi.kiev.ua/polyetylenovye-pakety) - найпоширеніший вид пакування в Україні. Вони популярні завдяки своїй низькій вартості та простоті виробництва. Проте використання поліетиленових пакетів шкодить довкіллю, спричиняє забруднення навколишнього середовища та є небезпечним для живих організмів.

У зв'язку з цим постає питання про те, як можна зменшити вплив поліетиленових пакетів на навколишнє середовище і що можна зробити для зниження їх використання. Далі ми розглянемо способи зменшення впливу поліетиленових пакетів на навколишнє середовище та спробуємо спрогнозувати майбутнє цього матеріалу.

Чим небезпечне використання поліетиленових пакетів?

Використання поліетиленових пакетів може становити певні ризики для довкілля, зокрема:

Забруднення ґрунту та водойм. Поліетиленове пакування не розкладається і тому може забруднювати довкілля сотні років. Пакети, викинуті на землю або у водойми, також можуть становити загрозу для живих організмів.

Загроза для водоплавних птахів і риби. Мешканці світових річок та океанів часто сприймають поліетиленові пакети за їжу. Це може призвести до того, що вони проковтнуть пакет, який потенційно може забити дихальні шляхи та шлунково-кишковий тракт і становити безпосередню загрозу для життя.

Зміна клімату. Нафта використовується як сировина для виготовлення поліетиленових пакетів, що призводить до викидів парникових газів і збільшення викидів вуглекислого газу. Крім того, накопичення пластику в навколишньому середовищі сприяє збільшенню викидів і парникового ефекту.

Негативний вплив на економіку. Утилізація та перероблення поліетиленових виробів є витратною для держави, негативно впливає на її фінансове становище та може збільшити витрати на утримання муніципальних систем переробки відходів.

Все це вимагає пошуку альтернативних матеріалів і технологій, які можуть сприяти зменшенню негативного впливу на навколишнє середовище.

Чим замінити пакети з поліетилену?

Чим замінити пакети з поліетилену

Сьогодні існує багато альтернативних варіантів упаковки, які можна використовувати без шкоди для довкілля, зокрема:

1. Паперові пакети (https://simi.kiev.ua/bumazhnyie-paketyi). Їх можна використовувати кілька разів, а потім переробляти на картон або нові паперові вироби. Однак їхня вартість дещо вища, ніж у поліетиленових аналогів.

2. Пакети з крафт-паперу. Ці паперові вироби виготовляються з обробленої без хлора деревної целюлози, а тому є більш екологічними, ніж звичайний білий папір. Крім того, виробництво крафт-паперу потребує менше енергії, ніж виробництво поліетиленових пакетів.

3. Тканинні торбинки. Виготовляються з натуральних матеріалів (бавовни або льону). Вони не одноразові та можуть використовуватися протягом тривалого часу. Тканинні торбинки розпадаються з плином часу, або можуть бути перероблені.

4. Пакети з PLA. Біорозкладний полімер (полілактид), виготовляється з рослинної сировини. Такі вироби можуть мати за основу кукурудзу, цукрову тростину або картоплю.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!