Могеріні запевнила, що ЄС зберігатиме санкції проти РФ аж до виконання Мінських угод


Я думаю, що європейці продовжать зберігати єдність у цьому питанні, - запевнила дипломат.

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні висловила запевнення, що ЄС буде продовжувати європейські санкції проти Росії та сподівається, що Вашингтон вчинить так само.

Про це інформує Укрінформ.

"Я думаю, що європейці продовжать зберігати єдність у цьому питанні (щодо санкцій проти Росії – ред.)"- зауважила європейський дипломат. Вона поінформувала, що під час перебування в Вашингтоні провела зустрічі із американськими високопосадовцями.

Під час неї, за її словами, обговорювалося питання Росії, зокрема, виконання нею своєї частини Мінських домовленостей.

Читайте також: Могеріні нагадала Лаврову про виконання Мінських угод і припинення боїв на Донбасі

"Я не можу відповідати за США. Я можу сказати, що отримала заспокійливі повідомлення, втім невідомо, чи розійдуться думки з цього питання в Сполучених Штатах. Сподіваюся, що ні", - сказала Могеріні.

Представник ЄС також зауважила, що після зустрічей з представниками Конгресу вона отримала позитивні враження. "Зокрема, ми домовилися, що поки Мінська угода не буде виконана в повному обсязі, санкції залишатимуться чинними", - резюмувала Могеріні. 

Нагадаємо, США розширили санкції проти Росії через ситуацію в Україні. 

У санкційний список увійшли сім фізичних осіб: Михайло Дідів, Михайло Клішин, Кирило Ковальчук, Дмитро Лебедєв, Дмитро Мансуров, Олег Мінаєв та Євген Пригожин.

Варто відзначити, що 19 грудня 2016 року, санкції проти Росії продовжив і Євросоюз. Так, Європейська рада офіційно продовжив секторальні санкції проти Росії до 31 липня 2017 року. 

Зазначимо, секторальні санкції проти Росії з боку ЄС були введені в липні 2014 року і розширені у вересні 2014 року. Ці заходи діють за трьома основними напрямками.