На Прикарпатті два забудовники приховали понад 14 мільйонів податків


Податкова міліція Прикарпаття запідозрила двох забудовників в ухиленні від сплати податків на суму понад 14 млн. грн.

Працівниками податкової міліції ГУ ДФС в Івано-Франківській області викрито в ухиленні від оподаткування два підприємства, які здійснювали свою діяльність з будівництва та реалізації нерухомості на території обласного центру та одного з районів. Про це інформує ДФС в Івано-Франківській області.

Так, підприємство, що зареєстроване в м. Івано-Франківську реалізовувало квартири за ціною 12 000 грн за метр квадратний, а з метою ухилення від сплати податків вказувало лише 7 000 грн за м2, як в договорі купівлі-продажу, так і в податковій та бухгалтерській звітності. Таким чином, службові особи товариства ухилились від сплати податків на суму понад 11 млн грн.

В свою чергу, підприємство з смт. Богородчани, не відобразило реальні обсяги проданої нерухомості в сумі понад 16 млн та внаслідок чого недоплатило до бюджету майже 4 млн грн. податків. За результатами проведених слідчих дій, у тому числі обшуків в офісних приміщеннях підприємств, податкові міліціонери здобули докази протиправної діяльності згаданих суб’єктів господарювання.

Досудове розслідування проводиться за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 та ч.1 ст.212 Кримінального кодексу України. Головним управлінням ДФС в Івано-Франківській області продовжується операція «Будівельник» щодо виявлення та руйнування схем ухилення від сплати податків у будівельній галузі, про результати якої буде повідомлено додатково.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!