На Прикарпатті пенсіонер побив літню жінку через місце у черзі


Калуський міськрайонний суд виніс вирок пенсіонеру, який побив літню жінку, через місце у черзі в місцевому відділенні Укрпошти.

Як йдеться у судовому документі, 23 березня 2020 приміщенні відділення № 4 Укрпошта, що у Калуші, між двома пенсіонерами виник конфлікт. Під час нього чоловік декілька разів вдарив літню жінку в голову, пише Репортер.

Під час судового засідання обвинувачений свою вину не визнав. Він пояснив, що прийшов у відділення, аби отримати пенсію.

Спершу зайшов в коридор відділення пошти та чекав своєї черги зайти в головний зал відділення пошти, оскільки діяли карантинні обмеження. Разом з ним в коридорі був ще один чоловік. Коли попри нього без черги пройшла старша жінка, то і він разом із тим чоловіком вслід за жінкою зайшли у зал відділення пошти.

У зв`язку з карантином працівники пошти попросили вийти за межі залу, проте хтось вийшов і вони вже не виходили, а залишилися чекати біля дверей. Він стояв біля самих дверей з правої сторони. Далі в зал зайшла потерпіла. Він зробив їй зауваження, що потрібно дотримуватись черги. У відповідь на це потерпіла почала нецензурно висловлюватись. Вона наблизилась до нього, приперла до тумби та хотіла вдарити коліном в пах.

Тоді вийшли два працівники пошти, відтягли її від нього і сказали їй вийти. Надалі він пішов до каси та отримав пенсію. Він не бачив, але чув, як працівник пошти просила вийти з приміщення потерпілу, а та у відповідь викрикала нецензурні слова. Він був останній в приміщенні пошти, тому потерпіла могла зайти за ним і отримати послуги.

Однак, коли він виходив з відділення поштового зв`язку, то потерпіла, не зайшла в приміщення пошти, а стояла в коридорчику біля самих дверей при виході та перекрила йому вихід на вулицю. Вона знову почала кричати нецензурними словами.

Він підійшов до дверей, взяв потерпілу за верхній одяг і намагався перемістити її в сторону, щоб мати змогу вийти з приміщення. Вона весь час кричала. Вони шарпались, бо потерпіла опиралася, і він не міг одразу переставити її, що помінятися місцями з нею, звільнити собі вихід і вийти з пошти. Потерпіла опиралася, не відпускала його. Коли вона його відпустила, тоді він її також відпустив. На шум вийшли працівники пошти та сказали залишити жінку. Він в цей час уже був біля дверей. Заперечує факт нанесення ударів, тим більше ногою, оскільки вони стояли впритул один до одного, а сам конфлікт тривав декілька секунд.

Далі він вийшов і чув, як голосно говорили, чи викликати швидку допомогу і поліцію. Коли оглянувся назад, то побачив, що потерпіла йшла слідом за ним, кричала та тримала в руках камінь. Він пішов попри будинки, а люди, які стояли біля пошти, робили їй зауваження щодо нецензурної лексики. Проте жінка не реагувала та продовжувала іти за ним. Коли трохи наблизилася, то кинула в нього камінь, і далі йшла за ним. Він сам сказав, щоб вони викликали поліцію та зупинились біля школи №2. Приїхали працівники поліції та він просив їх, щоб вони поїхали до пошти по свідків, але працівники поліції поїхали у відділ поліції. У відділі поліції він щось підписував, однак цього не читав, що саме, а також написав заяву на потерпілу.

Чи мала потерпіла якісь тілесні ушкодження, не бачив. Конфлікт відбувся в коридорі, де достатньо темно. Вказав, що ударів потерпілій не наносив, тільки боровся з нею, щоб вийти з приміщення. Ніхто їх не розбороняв, коли вийшли працівники пошти, він відпустив потерпілу. У нього ушкоджень не було ніяких. Пізніше побачив, що в потерпілої з носа текла кров. Через те, що вони боролися, то все може бути, може і пішла кров. Надалі та кров була і на камені, який вона намагалася в нього кинути. На підтвердження своїх пояснень в судовому засіданні обвинувачений показував камінь зі слідами бурого кольору, можливо кров`ю, та пояснював, що це саме кров потерпілої.

Не вбачає за собою жодної провини, оскільки саме потерпіла спричинила конфлікт, була ініціатором, як першої суперечки в приміщенні пошти, так і умисно очікувала на нього в коридорі, перекривши вихід. У нього не було іншого виходу, як тільки звільнити собі вихід з пошти, пересунувши в сторону потерпілу. При цьому жодних ударів він не завдавав, та й не може їх завдати, тому що переніс операцію на грижу. Потерпіла і надалі, як вони випадково зустрічаються на вулицях міста, постійно голосно викрикає нецензурні слова, лається, ображає його.

Потерпіла у в одному із судових засідань пояснила, що тоді вона йшла у відділення поштового зв`язку, щоб заплатити за електроенергію. Коли вона зайшла в приміщення, то обвинувачений стояв попри стінку з лівого боку від дверей. Вона стала в чергу, але обвинувачений почав кричати на неї, чому вона там стала. Вона йому відповіла, щоб він не командував.

Після цього працівники пошти сказали, що у зв`язку з карантином у приміщенні повинна перебувати обмежена кількість осіб, тому вона вийшла із залу в коридор та стала чекати своєї черги. Через якийсь час вийшов обвинувачений і почав їй наносити удари по обличчю, животі та в область грудей. Ці удари він почав наносити безпричинно, при цьому кричав, чому вона не питає його, чи можна зайти, а у відповідь вона відповідала, що не повинна його про щось питати.

Конфлікт між ними тривав декілька секунд. Тоді вибігли працівник пошти і почали їх розбороняти, вони початку конфлікту не бачили. Коли її побив обвинувачений, то вона впала на землю.

Після того встала і почала іти за обвинуваченим, кричала, щоб він зупинився, бо вона буде викликати поліцію. Біля школи № 2 вони зупинилися, і вона викликала працівників поліції, які їх забрати у відділення поліції. Під час конфлікту в приміщенні коридору були тільки вони двоє, з вулиці ніхто не заходив. Обвинувачений наніс їй 7-8 ударів, від яких вона впала. Працівниця пошти вибігла, ще коли вона стояла, стала між ними, щоб їх розборонити. Внаслідок дій обвинуваченого у неї були синці, було важко дихати, з носа текла кров. До конфлікту жодних тілесних ушкоджень у неї не було. Просила покарати обвинуваченого суворо і позбавити його волі.

Надалі жінка на судові засідання неодноразово не з`являлася і про причини неявки суд не повідомляла.

Так 1 липня 2021 жінка, зареєструвавшись в суді, до початку засідання покинула приміщення. При цьому жодних клопотань про відкладення судового розгляду не подавала та не повідомляла про причини її неявки. Тому суд ухвалив накласти на потерпілу стягнення у розмірі 2270 грн на користь держави.

Однак і після накладення грошового стягнення вона на судові засідання не з`являлася, не цікавилася результатами розгляду справи, датами судових засідань.

Тому враховуючи зазначені обставини, думку прокурора, обвинуваченого та захисника, суд прийняв рішення закінчувати розгляд справи без участі потерпілої.

Тож суд, взявши все до уваги свідчення усіх учасників конфлікту та покази свідків, визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України, та призначити покарання у виді штрафу у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 510 гривень.

Вирок може бути подано апеляційну скаргу до Івано-Франківського апеляційного суду через Калуський міськрайонний суд протягом тридцяти днів з моменту проголошення.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!