На з'їзді "Свободи" Тягнибок оголосив про мобілізацію українців до лав націоналістичної політсили


30 вересня під час урочистого З'їзду Всеукраїнського об'єднання "Свобода" з нагоди 25-ліття партії лідер націоналістів Олег Тягнибок підписав наказ про мобілізацію українців до лав "Свободи".

Олег Тягнибок наголосив, що партія пройшла чвертьвіковий шлях пліч-о-пліч з Україною, але це не дає права спочивати на лаврах, вішати на себе медалі чи писати мемуари, інформує прес-служба ВО "Свобода".

"Мета, заради якої ми почали свій шлях 25 років тому, за яку поклали свої життя наші побратими і посестри, хоча і значно наблизилась, але ще не досягнута. Нині усвідомлюємо ще більшу відповідальність. Розуміємо загрози і той факт, що ми - єдина сила, здатна захистити Україну, здатна захистити українців. Бо хто крім нас? Кого ще так боїться влада? Хто ще здатний протистояти будь-якому режимові? Хто ще здатний захистити інтереси нації й держави? Зрештою, хто ще здатний перемогти ворога?

Тому я оголошую мобілізацію. Ми мусимо, як сказав Степан Бандера, дійти до кожного українця, помножити наші лави. Бо кожен українець, залучений до "Свободи", збільшує наші сили і підточує їхні. Для нас це єдиний шлях перемогти", - заявив голова націоналістів.

Під час з'їзду лідер "Свободи" підписав наказ усім місцевим організаціям упродовж місяця провести публічні відкриті збори до 25-ліття об'єднання й закликати українців приєднуватися до лав партії; впродовж місяця організувати масові мобілізаційні акції із соціяльного і національного захисту українців; "Легіону Свободи" - провести з'їзд, активізувати роботу в молодіжному і студентському середовищах.

"Перша всеукраїнська контрольна акція - 14 жовтня. Наш традиційний марш - на Покрову, в День захисника України. Тепер це не просто марш УПА - це марш слави усіх наших героїв. Нагадаю, що саме в переддень Покрови, 25 років тому, відбувся установчий з'їзд нашої політичної сили. Тож не присоромимо слави "Свободи"! Бо є "Свобода" - буде Україна!" - наголосив Олег Тягнибок.