Олег Тягнибок: Чинний парламент має ухвалити новий закон про вибори і йти геть


Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок прочитав лекцію для слухачів Центру політичної освіти.

Під час заходу очільник націоналістів наголосив, що нині вкрай необхідно якнайшвидше переобрати чинний парламент, пише прес-служба партії. За його словами, що довше діятиме цей склад Верховної Ради, то гіршим для українців буде наступний.

Голова ВО "Свобода" констатував, що, перш як піти, ще чинний парламент має затвердити новий закон про вибори ‒ на пропорційній основі з відкритими списками.

"Нині у парламенті за фактом не існує коаліції, а усі рішення, які ухвалюють депутати, можливі лише за підтримки уламків Партії регіонів. Кожен день існування цього скликання ВРУ сприяє реваншу антидержавних сил та додає рейтингу колишнім "регіоналам" і політпроєктам, які вони вже встигли наплодити. Ба більше, важливі для держави закони депутати не ухвалюють, проєкти цих документів навіть не ставлять на голосування. Тому цей парламент має ухвалити новий закон про вибори на пропорційній основі із відкритими списками, змінити склад ЦВК і йти геть. Маємо зрозуміти: що довше діятиме ця Верховна Рада, то гіршою буде наступна", ‒ зазначив Олег Тягнибок.