Онлайн, чи до школи. Як вчитимуться франківські школярі з 1 вересня


Міський голова Руслан Марцінків розповів в ефірі марафону «Єдині новини» про підготовку освітніх закладів до 1 вересня в Івано-Франківській громаді.

За словами Руслана Марцінківа з 1 вересня у Франківську планується повністю офлайн навчання, тобто діти повернуться за шкільні парти, інформує Бліц-Інфо.

"В нас було змішане навчання. Адже найбільшою проблемою було розширення місць в укриттях шкіл. У великих школах 1800-2000 учнів і нам не вистачало укриттів, тож діти займалися у змішаній формі навчання. Ми провели багато роботи. Де була можливість розширили підвальні приміщення. Де не було можливості - встановили віконниці за ізраїльським методом. Ми відмовилися від мішків з піском та бетонних блоків. Вивчили ізраїльський досвід з віконницями, які закривають перший поверх і дають можливість зробити там укриття. Це краще, адже приміщення можна навіть провітрювати. Тому сьогодні франківські школи з першого вересня готові працювати, як у довоєнний час. Тобто всю кількість учнів ми забезпечимо укриттями. Нам ДСНС вже підписали всі дозволи. Дуже важливо, щоб діти мали повноцінне навчання",- каже мер. 

Та все ж очільник Франківська зауважив, що формат навчання може й змінитися в залежності від безпекової ситуації.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!