Перелік професій, де можна зустріти людей з неврівноваженою психікою


Британський психолог Кевін Даттон склав список професій, в які люди з неврівноваженою психікою або з дивними нахилами йдуть найохочіше.

Спеціаліст виділив десять таких професій, розташувавши їх у своєму рейтингу в порядку зменшення. Аналогічний список був складений і з професій, в які психопати йдуть менш охоче.

Якщо вірити вченому, то найчастіше психів можна зустріти серед президентів компанії, а от в рядах працівників обслуговування вони зустрічаються набагато рідше, повідомляють Паралелі.

Своє припущення щодо того, куди частіше йдуть працювати люди з неврівноваженою психікою, Даттон виклав у книзі «Філософія психопатів: як святі, шпигуни і серійні вбивці можуть навчити нас успіху». Як пише newsru.com, на початку своєї книги письменник приходить до висновку, що головні якості психопата - зашкалювали холоднокровність, безжалісність, егоїзм, відсутність емоцій і націленість на результат. При цьому, вважає автор, весь цей набір якостей запросто може допомогти домогтися успіху, якщо їх направити в потрібне русло.

У той же час оточуючим, швидше за все, буде комфортно поруч з таким співробітником. В результаті, грунтуючись на умовах ідеального місця роботи для людини з неврівноваженою психікою, письменник склав рейтинг десяти найбільш «психопатичних» професій в порядку убування:

1) президент компанії 
2) адвокат 
3) теле - або радіожурналіст 
4) продавець 
5) хірург 
6) журналіст 
7) поліцейський 
8) священик 
9) кухар 
10) військовий

Одночасно автор пропонує список з десяти найбільш непривабливих професій для психопатів. До нього увійшли такі професії, як доглядальниця, медсестра, терапевт, працівник обслуговування, стиліст, співробітник благодійного фонду, вчитель, художник, лікар і бухгалтер.