Період відпусток - найврожайніший для прикарпатських квартирних злодіїв


Літній час – врожайний час для квартирних крадіїв. Прикарпатські правоохоронці з приходом відпусток дедалі частіше попереджають мешканців краю про квартирні крадіжки і дають поради як вберегти своє майно від непередбаченого лиха.

Як повідомили кореспонденту «Бліц-Інфо» у секторі зв’язків з громадськістю УМВС в Івано-Франківській області вже з початку року через свою необережність квартирною крадіжкою поплатилися  чимало господарів. І лише частину таких квартирних крадіжок вдалось розкрити.

"Правоохоронцям вже вдалось віднайти 95 осіб, які вчиняли квартирні грабежі на території області. Найчастіше з пограбованих квартир виносили золоті вироби, гроші та банківські картки, - повідомляють у міліції.

Варто зазначити, що квартирні злодії добре знаються на психології людей і вміють віднайти потрібну квартиру чи будинок.

Для цього крадії часто густо стежать за господарями квартир чи будинків. Тож, щоб вберегти свій дім від злодіїв потрібно бути дуже обачними.

А найперше чого не слід робити – це розказувати всім знайомим, співробітникам та сусідам про наміри щодо відпочинку. Правоохоронці радять розповісти про свою відсутність лише найближчим людям та попросити когось доглядати за квартирою. Також важливо щодня забирати з поштової скриньки усю пошту.