Перший в Україні Добровольчий шпиталь надав медичну допомогу 2600 пацієнтам


«Перший добровольчий хірургічний шпиталь» створений в Івано-Франківську в перші дні повномасштабної російсько-української війни.

В підсумку хірургічне та поліклінічне відділення шпиталю у 2022 році надало безкоштовно медичну допомогу 2600 пацієнтам з різних міст України.

За статистикою кожне третє поранення під час бойових дій - це мінно-вибухові травми, вогнепальні та осколкові ураження кінцівок. У зв’язку з високою потребою лікування нетипових ушкоджень, ортопед-травматологія стала ключовою специфікою медичного закладу.

Лікування наслідків кульових поранень, хірургічне лікування переломів кісток (остеосинтез), артроскопічні операції на колінному суглобі (виймання осколків після мінно-вибухових травм) а також нейрохірургія периферичних нервів, пластика рубців, підготовка до протезування після втрат кінцівок – це ключові види операцій, які здійснюються в медичному закладі.

Благодійний проєкт «Перший добровольчий хірургічний шпиталь» об’єднав навколо своєї місії сотні медиків, волонтерів та організацій з усієї України та Європи.

Завдяки різним пожертвуванням 109 пацієнтів хірургічного відділення шпиталю безкоштовно отримали комплексну програму медичного, психологічного та реабілітаційного лікування.

Хірурги закладу здійснили 56 вузькоспеціалізованих операцій захисникам України. У госпіталі безкоштовно здійснили одинадцять хірургічних операцій ВПО.

Лікування у шпиталі охоплює повний цикл фізичної та психологічної реабілітації хворих. Психологи надали близько 100 консультацій. Пацієнти відвідали понад 50 різноманітних заходів з адаптації та соціалізації.

У структурі шпиталю також функціонує поліклініка, яка безкоштовно консультує внутрішньо переміщених осіб в Івано-Франківську. Впродовж 2022   року в поліклініці безкоштовно отримали фахову медичну та психологічну допомогу  2 507 пацієнтів з різних міст України. Проведено 3598 консультацій (терапевта, педіатра, невролога, кардіолога, хірурга, травматолога та ін.)

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!