Позиції українських силовиків обстріляли з РСЗВ, є втрати


У ніч на вівторок, 15 липня, позиції сил АТО під Амвросіївкою на Донеччині обстріляли терористи. Саме там зараз перебувають бійці 5 батальйону територіальної оборони "Прикарпаття".

За інформацією керівника групи Інформаційного спротиву Дмитра Тимчука, обстріл проводили із реактивної системи залпового вогню, є втрати з боку українських військових.

"Із РСЗВ обстріляли позиції сил АТО поблизу Амвросіївки. Є втрати, дані уточнюються", - повідомив Дмитро Тимчук. 

Михайло, командир третього відділення першого взводу, який зараз знаходиться під Амвросіївкою, підтвердив "Репортеру" інформацію про обстріл. Каже, що зараз ситуація трохи спокійніша. Деталі обіцяє розповісти згодом.

Вбили двох військових, ще шестеро українських бійців отримали поранення, заявив спікер прес-центру АТО Владислав Селезньов.

Натомість депутат Івано-Франківської облради Юрій Романюк повідомив, що бійці 5-го батальйону сьогодні в ночі не постраждали під час обстрілу. І жертв серед прикарпатців немає, передає кореспондетн "Бліц-Інфо".

До теми : Реактивна система залпового вогню — один з типів артилерійських систем, призначений для ураження відкритої і укритої живої сили противника, неброньованої техніки і бронетранспортерів в районі зосередження артилерійських і мінометних батарей, командних пунктів і інших цілей, а також для проведення дистанційного мінування місцевості.