Прикарпатець Євген Марусяк оновив рекорд України за дальністю стрибка з трампліна


Український стрибун на лижах з трампліна Євген Марусяк встановив національний рекорд. Він став першим українцем в історії, який виконав стрибок на понад 200 метрів.

Нове досягнення підкорилося Марусяку на етапі польотного Кубка світу в австрійському Бад-Міттерндорфі. Під час тренування на гігантському трампліні "Кульм" (HS235) Євген продемонстрував результат 200.5 метра в першій спробі (34-ий показник серед учасників), пише Суспільне.

Попередній рекорд належав партнерові Марусяка по команді Віталію Калініченку. Той стрибнув на 195.5 м на чемпіонаті світу-2020 у словенській Планіці.

Утім, уже під час кваліфікації Марусяк показав гірший результат, пролетівши на 146.5 метра. Спортсмен посів 43-тє місце та не відібрався до основної частини змагань. Так само кваліфікацію не подолав Калініченко, який став 57-им із 129 метрами.

Для обох стрибунів це був перший етап Кубка світу з польотів у кар'єрі. До цього вони виступали на польотному чемпіонаті світу-2020, де Калініченко й встановив попередній рекорд. Тоді Віталій став 38-им, а Євген зупинився на етапі кваліфікації (44-те місце).

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!