Прикарпатському судді прислали заяву про відвід і 100 грн в конверті


Практика відправки в суди грошей перед засіданнями набуває характеру епідемії.

Судді Тисменицького районного суду Івано-Франківської області 24 листопада 2020 року повідомили у Вищу раду правосуддя і Генеральному прокурору про черговий випадок відправки в суд грошей учасником судового процесу, повідомляє Судово-юридична газета.

Як випливає з повідомлення суддів, у провадженні слідчої судді Дзвенислави Гриньків знаходилося заяву про самовідвід інший слідчої судді даного суду Марії Хомінець.

Основне справа стосувалася перегляду за нововиявленими обставинами ухвали слідчого судді Івано-Франківського міського суду від 22 квітня 2019 року про відмову в задоволенні скарги на постанову старшого слідчого прокуратури Івано-Франківської області від 28 грудня 2017 року про закриття кримінального провадження від 4 січня 2013 року.

Дане кримінальне провадження, відзначимо, стосувалося екс-голови Івано-Франківського окружного адміністративного суду Петра Черепія (з 2016 року у відставці), який раніше був фігурантом кримінальної провадження у ч. 4 ст. 368 (обіцянку або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу.

Розгляд заяви про самовідвід судді було призначено на ранок 20 листопада 2020 року, про що заявник і сторони були повідомлені завчасно. У підсумку, суддя Д. Гриньків розглянула і задовольнила заяву про самовідвід судді М. Хомінець.

Однак близько 12:20 20 листопада в суд надійшов лист, адресований голові Тисменицького райсуду Руслану Струтинському. При розтині конверта з'ясувалося, що в ньому, крім заяви про відвід вже судді Д. Гриньків, лежали 100 грн.

Даний факт був зафіксований викликаними до суду поліцейськими. Також Р. Струтинський подав відповідну заяву про вчинення кримінального правопорушення.

Нагадаємо, що останнім часом суди нерідко мають справу з тим, що з якихось причин учасники судових процесів, крім різного роду заяв, також надсилають до судів гроші.

Наприклад, днями 1 тис. грн прислали в Івано-Франківський апеляційний суд.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!