Про можливе виникнення надзвичайних ситуацій чиновників інформуватимуть через СМС


Повідомлення про можливе виникнення в області надзвичайних ситуацій голови районних, сільських та селищних рад отримуватимуть на мобільний телефон за допомогою СМС-повідомлення.

Про це на нараді голови облдержадміністрації Андрія Троценка з головами районних та сільських рад повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Володимир Стебницький.

У зв’язку з цим висловив прохання до голів населених пунктів області подати по 3-6 номерів мобільного зв'язку, щоб була можливість надіслати екстренні повідомлення у випадку необхідності. Адже наголошує, що з травня по серпень місяць в області можливі паводки. Таке стихійне лихо призводить до значних фінансових затрат, а у випадку 2008 року і до 28 людських жертв.

Щоб зменшити ризики від виникнення надзвичайних ситуацій, як зауважує Володимир Стебницький, людей слід навчати. Крім того, встановити обсяг завдань, які будуть виконувати ті чи інші особи, інформує кореспондент "Бліц-Інфо"