Проект "Революція. Гідність. Свобода" закликає ділитися спогадами про кожен день життя Майдану


Триває дев'ятий день роботи інтерактивного проекту "Революція. Гідність. Свобода" . Мета - ґрунтовно зануритися в кожну точку революційних подій трирічної давнини; зібрати спогади учасників та знайти ілюстрації до розповідей.

За перші дні роботи на сторінці з'явилися унікальні архівні світлини та відеоуривки: "стріми" журналістів, блоґерів, посилання на телеетери, відомі й невідомі епізоди Революції Гідности в різних інтерпретаціях.

Механізм роботи спільноти: щодня на сторінці з'являється загальний опис із переліком усіх революційних подій, що відбувалися по всій державі у відповідний день Революції гідности три роки тому. Очевидці подій у коментарях або на своїх сторінках діляться своїми спогадами про цей дань. Після перегляду дописів модератор поширює у спільноті "Революція. Гідність. Свобода" найбільш цікаві та унікальні повідомлення учасників Майдану.

"Проект "Революція. Гідність. Свобода" - спроба показати кожен день Революції Гідності. Відкрити непублічні обставини, які вплинули на революційні процеси, розповісти про "невидимі" будні тисяч активістів, що утримували Майдан. Це можливість задіяти колективну свідомість в осягненні великої кількості процесів, які відбувалися одночасно у сотнях різних місць.

Як кожна крапля впливає на рівень води - навіть найменш помітні події формували революційну ситуацію, її тло та призвели до усунення нелегітимної українофобської влади. Для нас це можливість створити комунікацію, якої бракувало на Майдані, та зберегти в пам'яті історії людей, що вкладали у Революцію Гідності свої гарячі серця.

Ці спогади також стануть доказовою базою у кримінальній справі щодо злочинів режиму Януковича. Пам'ять - це імунна система нашої свідомості", - йдеться в описі сторінки.

"Революція. Гідність. Свобода" закликає українців разом згадувати кожен день революції. Це потрібно для збереження нашої колективної пам'яти, яка дає віру громаді у власні сили, у те, що народ - джерело влади і жоден диктатор, українофоб чи навіжений, будь-який владний режим не зможуть поставити на коліна націю, що випростала спини!

Джерело: svoboda.org.ua