Прикарпатська молодь відзначила «Свято Героїв»


В рамках відзначення «Свята Героїв» в Івано-Франківську відбувся відкритий конкурс із впоряду серед юнацьких куренів.

Вже вкотре пластуни Івано-Франківська провели відкритий конкурс вимаршу з палицями центральними вулицями міста. Участь у змаганнях взяли пластові юнацькі курені з усіх куточків України. Визначали переможців досвідчені пластуни. Також у фортечній галереї «Бастіон» відбулося відкриття фотовиставки «Обличчя звитяги», присвяченої 100-річчю з дня створення Українського Січового Стрілецтва. Її можна відвідувати протягом тижня.

«Як на мене, кожен народ повинен знати свою історію та поважати своїх героїв, - зазначив заступник голови - керівник апарату облдержадміністрації Сергій Адамович. - Історія українського народу спотворювалась тривалий час, тому дуже важливо пам’ятати людей, які боролися за волю України. І дуже прикро, що сьогодні, вже в незалежній країні, молоді люди змушені виборювати гідне майбутнє для свого народу ціною власного життя».

Скаутська організація Пласт поклала вінки до могил Українських Січових Стрільців, а священнослужителі провели молебень за спокій душ українських героїв. Родинам пластунів з Прикарпаття, що полягли у боротьбі за Україну, вручили 12 Залізних пластових Хрестів.

Нагадаємо, що «Свято Героїв» в Україні відзначається щорічно. Воно встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передовсім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА і діячів ОУН, а також  героїв сьогодення - «Небесної сотні».