«Прикарпатські» біженці поки що додому не рвуться


За останні кілька днів українська армія звільняє від терористів все більше і більше сіл та містечок. Серед звільнених, такі «гнізда» сепаратистів, як Слов'янськ та Краматорськ.

Проте на Прикарпатті ситуація з біженцями залишається складною. Як стверджують у Центрі допомоги біженцям, що заходиться у «Просвіті», ніхто поки що додому не повертається.

На даний час на території Прикарпаття знаходиться близько шестисот біженців. Проте їхня кількість зростає. Зокрема, за ці вихідні приїхало ще дев’ять людей. А основною проблемою залишається проблема розселення, оскільки в переселенців немає коштів на те щоб знімати собі житло.

Як зазначають в розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» волонтери центру, вони навіть отримують дзвінки на гарячу лінію з проханням допомогти виїхати, оскільки не мають грошей на переїзд.

«У них немає коштів щоб дістатись сюди. Тому просять нас допомогти. Їхні карточки заблоковані, люди не можуть отримати заробітні плати, пенсії», - зазначають в центрі.

Самі ж переселенці все таки планують незабаром повернутись на Батьківщину. Але зараз їхати ще не можуть, адже проблеми з водою та світлом в містах ще не вирішена.

«Звичайно, намір повернутись додому в них є. Вони хочуть додому, але повертатимуться тоді, коли ситуація на Сході буде стабільною», - зауважує волонтер центру Людмила.